Τούρκοι «πολιορκούν» τη ΣΕΚΑΠ!

Posted: 11 Apr 2011 09:49 AM PDT

Τον κίνδυνο να βρεθούν μικρά ή μεγαλύτερα ποσοστά του Μετοχικού Κεφαλαίου της σε τουρκικά χέρια αντιμετωπίζει η μία από τις δυο εναπομείνασες ελληνόκτητες καπνοβιομηχανίες της χώρας, η ΣΕΚΑΠ της Ξάνθης!
Ο φόβος αυτός εκφράζεται από πολλούς στη Θράκη, ενόψει της προσεχούς αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας έως και 25 εκατομμύρια ευρώ –μετά την απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος να «ξεφορτωθεί» το μεγάλο μερίδιό της στην εταιρία και να μην συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ......

Την ερχόμενη Πέμπτη (14/4) έχει προγραμματισθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ και –εάν δεν ζητηθεί αναβολή της από κάποιον κάτοχο αριθμού μετοχών- θα φανεί ποιοι πραγματικά είναι οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά μεγάλων «πακέτων» μετοχών.  Τις τελευταίες εβδομάδες οργιάζει η φημολογία στην περιοχή, πως τουρκική τράπεζα και φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας (μέσω «μπροστινών») προσπαθούν να βάλουν πόδι στην Καπνοβιομηχανία που ίδρυσε ο αείμνηστος Ξανθιώτης πολιτικός Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Από το Καταστατικό της ΣΕΚΑΠ, πάντως, απαγορεύεται σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν μετοχές της, γι' αυτό και οι μέτοχοι έως τώρα είναι είτε συνεταιρισμοί αγροτών κ.α. είτε φορείς και εταιρίες.  Προσεχώς θα χρειαστεί τροποποίηση Καταστατικού, προκειμένου η εταιρία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Έως πρόσφατα η ΑΤΕ κατείχε το 44,5% των μετοχών, έχοντας τελευταία ανεβάσει το συνολικό ποσοστό της σε περίπου 49,5% μετά την απορρόφηση εταιρίας – μικρομετόχου της ΣΕΚΑΠ, ενώ η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας) κατέχει άλλο ένα πολύ σημαντικό ποσοστό (34%).  Με δεδομένη την απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να μείνει έξω από την επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, είναι άγνωστο αν η ΣΕΚΕ θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει (και σε ποιο ποσοστό) στην αύξηση αυτή, ώστε ν' αντιμετωπιστούν οι συσσωρευθείσες ζημίες της ΣΕΚΑΠ από μια καταστροφική περσινή χρονιά (2010).
Ενώ το σημερινό Μετοχικό Κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ είναι 11 εκατομμύρια ευρώ, μόνο πέρυσι η Καπνοβιομηχανία αναγκάστηκε ν' απορροφήσει 13,5 εκατ. ευρώ φόρους (που επιβλήθηκαν εκτάκτως από το Ελληνικό Δημόσιο), για να μην μετακυλήσει το κόστος στους καταναλωτές και καταβαραθρωθεί από τον ανταγωνισμό.  Το 2010, γενικά, ήταν μια ιδιαίτερα άσχημη χρονιά για τις καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε ν' αυξήσει επανειλημμένα τους φόρους στον καπνό.  Κι αν οι εκπρόσωποι των ξένων οίκων – κολοσσών της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας μετρούν ανάλογες με τη ΣΕΚΑΠ ζημίες, έχουν «πλάτη» τις μητρικές τους εταιρίες που μπορούν να αντισταθμίσουν τις ζημίες με κέρδη από άλλες αγορές.  Η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, όμως, δεν έχει την πολυτέλεια αυτή και βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δυσχερή θέση –με το φάσμα του «λουκέτου» μπροστά της, αν δεν ευοδωθεί η ζωτική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της.
Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο αν και κατά πόσο θα αυξηθεί το Μ.Κ., προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της, αλλά και το ποιοι θα μπουν ως νέοι μέτοχοι στην Καπνοβιομηχανία της Ξάνθης και με τι ποσοστό…  Είναι δεδομένο, πάντως, ότι υπάρχει γενική κατεύθυνση (με «ενορχήστρωση» του Γεν. Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή) για οικονομική διείσδυση Τούρκων επιχειρηματιών ή φορέων και παραγόντων της μειονότητας σε ο,τιδήποτε ελληνικό πωλείται στη Θράκη.

Kavalanet.gr

«Μπουρλότο σε όλα»!

Posted: 11 Apr 2011 09:30 AM PDT

Ισχυρότατο είναι το σοκ που υφίσταται όποιος αποπειραθεί να διαπιστώσει τις πολιτικές διαθέσεις της ευρωπαϊκής και της ελληνικής κοινής γνώμης στη σημερινή συγκυρία, όπως αυτές αποτυπώνονται σε δύο σοβαρές δημοσκοπήσεις.
Πρώτον, στο «Ευρωβαρόμετρο», τη δημοσκόπηση δηλαδή που εδώ και δεκαετίες διεξάγει η ΕΕ δύο φορές τον χρόνο σε όλα τα κράτη - μέλη της και στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Δεύτερον, σε μια μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήγαγαν από κοινού σε πέντε μεγάλες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Πολωνία) σοβαρά έντυπα των χωρών αυτών - το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», η γαλλική «Μοντ», η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», η ισπανική «Ελ Παΐς» και η πολωνική εφημερίδα «Γκαζέτα Βιμπόρτσα».
Τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναδύεται: το...
93% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων της ΕΕ των «27» δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα της χώρας τους!!! Αυτό αποκαλύπτει το Ευρωβαρόμετρο και επιβεβαιώνει η άλλη δημοσκόπηση, πιο πρόσφατη, με χειρότερα ποσοστά: δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς το 88% των Γερμανών, το 87% των Γάλλων, το 85% των Βρετανών, το 91% των Ισπανών, το 96% των Πολωνών!
Απαξίωση των κυβερνήσεων στις συνειδήσεις των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών σε πρωτοφανή ίσως επίπεδα. Αποτέλεσμα είναι το 76% των Ελλήνων που δήλωσε στη δημοσκόπηση της ΕΕ ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Παπανδρέου (μόνο το 21% δήλωσε ότι την εμπιστεύεται) να είναι μεν ανώτερο του μέσου όρου των «27» (67%), αλλά να υπολείπεται εκείνου των μεγάλων χωρών. Δεν εμπιστεύεται την κυβέρνησή του το 80% των Γερμανών, το 82% των Γάλλων, το 78% των Ισπανών και πάει λέγοντας. Η πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις είναι καταφανές ότι προκαλεί χάσμα στις σχέσεις τους με τους πολίτες.
Δεν πιστεύουν σε τίποτα πια οι Ελληνες, αν κρίνει κανείς από τις απαντήσεις τους στο «Ευρωβαρόμετρο». Πέρα από τα κόμματα και την κυβέρνηση που προαναφέραμε, το 73% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τη Βουλή, το 60% δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε την ΕΕ, το 74% δεν εμπιστεύεται ούτε καν τον ΟΗΕ. Η άρνηση επεκτείνεται παντού: το 56% δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, το 79% δεν εμπιστεύεται τις μεγάλες επιχειρήσεις, το 58% δεν εμπιστεύεται τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, το 65% δεν εμπιστεύεται τα συνδικάτα. Το 78% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση, το 71% τον Τύπο, το 61% το ραδιόφωνο.
Κατέρρευσε η ΕΕ στις συνειδήσεις των Ελλήνων. Το 79% πιστεύει ότι η άποψή τους δεν μετράει στην ΕΕ, το 71% θεωρεί ότι τα συμφέροντα της χώρας μας δεν λαμβάνονται υπόψη από την ΕΕ, το 64% δεν εμπιστεύεται την Κομισιόν, το 65% δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ούτε καν το ευρωκοινοβούλιο δεν εμπιστεύεται το 58% των Ελλήνων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό κατά μέσο όρο στην ΕΕ των «27» είναι μόλις 37%. Πρόκειται για ριζική αλλαγή στάσης των Ελλήνων απέναντι στην ΕΕ, οι οποίοι έχουν πλέον την πιο εχθρική στάση απέναντι στην ΕΕ από όλες τις χώρες-μέλη της, υπολειπόμενοι ελάχιστα μόνο των Βρετανών. Και να σκεφθεί κανείς ότι μέχρι πέρυσι οι Ελληνες είχαν εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους θεσμούς της ΕΕ!
Η οικονομική δυσαρέσκεια δεν έχει όρια πλέον στην Ελλάδα και στις χώρες που πλήττονται σκληρότερα από την κρίση: το... 98% (!) των Ελλήνων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας, όπως και το 97% των Ισπανών και το 98% των Ιρλανδών, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι αισθητά χαμηλότερος - 70%.
Η τραγωδία της εργασίας αποτυπώνεται στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Το 98% των Ελλήνων και το 99% των Ισπανών θεωρούν κακή την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα τους, όπως και το 79% των πολιτών όλης της ΕΕ. Καμιά ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης δεν έχουν οι Ελληνες. Το 78% προβλέπει επιδείνωση της εργασιακής και το 75% επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, με μόνο το 6% να πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Για... προδικτατορικές ή προεπαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες θα έκαναν λόγο με αυτά τα ευρήματα σε άλλες εποχές. Σήμερα δεν υπάρχουν οι φορείς ούτε για δικτατορία ούτε για επανάσταση πολύ περισσότερο. Η καταβαράθρωση όμως του κύρους των πολιτικών και όλων των θεσμών, η διάθεση του κόσμου... «μπουρλότο σε όλα!» δεν προοιωνίζεται ομαλές εξελίξεις.

Γ.Δελάστικ

Οι Γιώργηδες και οι καρχαρίες

Posted: 11 Apr 2011 08:44 AM PDT

Πως και πως περιμένει ο μαέστρος του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας να γίνει πρωθυπουργός για να επιδοθεί παρέα με τον μπουμπούκο και τα μπουμπούκια του στο σπορ της βύθισης καραβιών που μεταφέρουν μίζες.

Συγγνώμη, μεταφέρουν παράνομους μετανάστες.

Είναι πραγματικά μια ρηξικέλευθη ιδέα που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί. Γλυτώνουμε την χώρα από την είσοδο κι άλλων μεταναστών και παράλληλα δίνουμε φρέσκια...και λαχταριστή τροφή στους καρχαρίες.

Ο Γιωργάκης βουλιάζει το καράβι της Ελλάδας ρίχνοντας στα δόντια των οικονομικών καρχαριών τους Έλληνες και ο Γιώργος βουλιάζει το καράβι των παράνομων μεταναστών ρίχνοντας στα δόντια των θαλάσσιων καρχαριών τους αλλοδαπούς.

Και έτσι αμόλυντη η χώρα από Έλληνες και αλλοδαπούς θα μπορεί να γίνει το καταφύγιο των χορτασμένων καρχαριών.

Και αν οι Γιώργηδες πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν καμιά θέση της προκοπής το πιο πιθανό είναι να τους χρησιμοποιήσουν ως βοηθούς σερβιτόρου.

Ενώ τον μπουμπούκο θα τον έχουν για κράχτη.

Τελικά ο Καρατζαφέρης μπορεί να φοράει μια μάσκα στα κανάλια για να ψαρέψει ψηφουλάκια αλλά όταν είναι εντός της οικίας του φανερώνει τον αληθινό του εαυτό.

Ο Πάγκαλος βλέπει ότι δεν υπάρχει αρμονία στην κυβέρνηση. Ας την διώξουμε τότε και στην θέση της να βάλουμε το μουσικό σύνολο της ΕΡΤ.

Γιατί έχει άλλη χάρη να πτωχεύεις χωρίς φάλτσα, με μια μπάντα να δίνει τον ρυθμό. Όπως ακριβώς έγινε και στον Τιτανικό.

Και το σκηνικό θα έχει πολύ πλάκα. Όσοι καταφέρουν να μπουν στις λέμβους τσάμπα θα χαρούν. Μέσα στην θάλασσα θα τους περιμένει ο Καρατζαφέρης. Και επειδή θα είναι νύχτα θα νομίζει ότι είναι παράνομοι μετανάστες και θα τους βυθίζει.

Οι μόνοι που θα σωθούν είναι αυτοί που θα έχουν τόσα ευρώ που θα μπορούν με αυτά να φτιάξουν δικά τους καράβια (ή έστω υποβρύχια που γέρνουν) και οι φελλοί.

Το ποιοι είναι οι φελλοί το αφήνω στην κρίση σας.

Τα πρώτα δύο νοσοκομεία έβαλαν λουκέτο. Ενώ τα υπόλοιπα παριστάνουν πως λειτουργούν.

Και καλά κάνουν. Δεν φτάνει δηλαδή που αρρωσταίνεις και δεν μπορείς να προσφέρεις στο θεάρεστο έργο της σωτηρίας των τραπεζών έχεις και την απαίτηση να πληρώνει το κράτος για την θεραπεία σου;

Το επιχείρημα «μα τόσα χρόνια πλήρωνα για την υγεία» δεν στέκει διότι υπάρχει το αντεπιχείρημα «μα τόσα χρόνια τους ψήφιζες». και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίζεις να τους ψηφίζεις.

Ο Ψωμιάδης φεύγει, ο Ψωμιάδης (ο αδερφός) έρχεται. Τελικά δεν είναι τόσο εύκολο να ξεφορτωθείς μια οικογένεια που έχει μεγαλουργήσει στην Νομαρχία και έχει καταφέρει να φτάσει στην μικρή πρωθυπουργία.

Περιμένουμε πως και.....

συνεχεια:

http://mikrosfokion.blogspot.com

Ο Καρατζαφέρης έπιασε δουλειά με υπερωρίες…

Posted: 11 Apr 2011 05:56 AM PDT

Από πρωί πρωί ανέλαβα «υπηρεσία» ο «λαγός»-κλόουν των «νταβάδων»!!!
Στην Εκπομπή του ΑΝΤ, «Καλημέρα Ελλάδα», η «Πυθία» έδωσε το χρησμό της, στον Παπαδάκη: « Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα»!!!
Στη Βουλή προχθές διατύπωσε το ίδιο «σενάριο» καλώντας την κυβέρνηση σε άμεσες εκλογές!!!
Τώρα το προχώρησε το «σενάριο» στην πιθανή πτώση της κυβέρνησης εντός της εβδομάδας, και μάλιστα πρωί-πρωί, για να δώσει το «δόλωμα», αλλά και το «άλλοθι» σε όλες τις δημοσιογραφικές ύαινες να τον καλέσουν στις πασαρέλες τους.
Όταν η πολιτική και η υποτιθέμενη «ενημέρωση» γίνονται τηλεοπτικό σήριαλ μεταξύ του Καρατζαφέρη και των τηλεστάρ, αυτό και μόνο δείχνει περίτρανα την αθλιότητα αυτής της πολιτικής και της «ενημέρωσης» και τη διατεταγμένη «πορνεία» των τηλεστάρ…

Ο Καρατζαφέρης και η βατραχοπαρέα του έχουν ανακηρυχθεί σε μόνιμους, σταθερούς και υστερικούς «στυλοβάτες» του τηλεθεάματος και των τηλεπαραθύρων: τόσο των δήθεν «σοβαρών» τηλεπαρουσιαστών, όσο και των τηλε-κοπράνων…

Ο Καρατζαφέρης, αυτός ο σαλτιμπάγκος που χοροπηδά ανάλογα με τους κτύπους του ντεφιού των «νταβάδων», αυτός ο κραυγαλέος και άθλιος πολιτικός κλόουν-«λαγός», γεμίζει όλες τις οθόνες με υπέρμετρο «επαγγελματικό» ζήλο.

Εδώ η πολιτική δεν έχει ξεπέσει, απλώς, σε παραπολιτική. Έχει μετατραπεί ανοικτά σε διατεταγμένη υπηρεσία: το άκρον άωτον του εξευτελισμού της καθεστωτικής πολιτικής και των φορέων της…
Κατά πόδας ακολουθούν τον Καρατζαφέρη και τα «τέκνα» του. Τα πιο αγαπητά του, αυτά με τις ιδιαίτερες «ικανότητες» του πλασιέ και του φωνακλά της λαχαναγοράς, αποτελούν τους τακτικούς και αμετακίνητους θαμώνες των τηλεστάρ και των τηλεκοπράνων…

Υπάρχουν εκπομπές τηλεστάρ, π.χ. του Χαρδαβέλλα και άλλων, όπου ο Βελόπουλος δεν λείπει από καμία!!!

Το ΑΛΤΕΡ, ιδιαίτερα, (βεβαίως και όλα τα κανάλια, αλλά πιο διακριτικά) με τους δημοσιογραφικούς του «μπράβους» (το παίζουν και «αντιεξουσιαστές»), έχουν αναλάβει εργολαβικά την προβολή κάθε πολιτικού ή άλλου βόθρου…

Τώρα θα πιάσουν όλοι αυτοί δουλειά με υπερωρίες…

Οι «ζυμώσεις» στα ιερατεία των «νταβάδων» είναι πυρετικές και οι «λαγοί» πρέπει να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ…

Μετά τις 15 Απριλίου, "στο σφυρί" κρατικά αγροτεμάχια

Posted: 11 Apr 2011 05:48 AM PDT

Αρχίζουν μετά τις 15 Απριλίου, οι δημοπρασίες αγροτεμαχίων.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανοίγει τον "χορό" της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, βγάζοντας "στο σφυρί" για ενοικίαση χιλιάδες αγροτεμάχια, που έχει στην ιδιοκτησία του το δημόσιο, ξεκινώντας από την κεντρική Μακεδονία.
Πρόκειται για μακροχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης...
Μόνο στην Κεντρική Μακεδονία το δημόσιο κατέχει...
635.000 στρέματα, που αντιστοιχούν σε 7000 περίπου αγροτεμάχια.
Δείτε τι είπε ο κ. Σκαναδαλίδης για το θέμα.
Όποιος καταλάβε τι είπε ο υπουργός, ευρύτερα να μας το πεί και εμάς..

"Θα είναι σε τέτοιες περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για ευρύτερες εγκαταστάσεις που έχουν σχέση με ευρύτερες πολεοδομικές συγκροτήσεις,  με θέματα εξελιγμένων μορφών βιομηχανίας ή άλλων ειδών ανάπτυξης. Θα τα δούμε και θα δούμε ποια είναι αυτά και αναλόγως μπορεί να τα εντάξουμε σε αυτό το σχέδιο"

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/15.html

Πάγκαλος: Το πρόβλημα στην Κυβέρνηση είναι θέμα Αρμονίας

Posted: 11 Apr 2011 05:48 AM PDT

Με όλους τα έβαλε ο Πάγκαλος σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9». Με την Κυβέρνηση με τους βουλευτές που υποκύπτουν στις πιέσεις της βάσης, με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η απαξιωτική του αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη

«Θέμα αρμονίας» στην κυβέρνηση εντοπίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος και εξήγησε  ότι« η κυβέρνηση περνάει μια πολύ δύσκολη στιγμή, οι  αντιδράσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών οφείλονται  στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του» και συνέχισε
«Οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, επηρεάζονται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι ......... υπάρχει ηθικό θέμα και ανάμεσα στους  βουλευτές  υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται»


 Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε
Ο  Αλέξης Τσίπρας είναι της πλάκας πολιτικός. Μάλιστα, ανέφερε  ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, τη μια το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας. "Τότε αυτοί είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας".


Τέλος  όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη για την Κερατέα, σημείωσε,   «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις ενός ανθρώπου ηλικίας 86 ετών».

Καφενείο

Η κρίση του ευρώ

Posted: 11 Apr 2011 05:41 AM PDT

Ένα ντοκιμαντέρ του Jean Quatremer που προβλήθηκε στο γαλλογερμανικό κανάλι Arte.
Έχει θέμα την ελληνική κρίση. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις των Ζαν-Πωλ Γιούνκερ, Ζαν-Πωλ Τρισέ, Όλι Ρεν, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ κ.ά.
Μεταφράστηκε για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση στην ενημέρωση.
Αξίζει ν' αφιερώσετε μία ώρα για να το δείτε....

Οι 100 πρώτες μέρες Μπουτάρη

Posted: 11 Apr 2011 05:35 AM PDT


Το taxalia βαθμολογεί τις επιδόσεις των 100 πρώτων ημερών
Συμπληρώθηκαν σήμερα 11 Απριλίου, οι 100 πρώτες ημέρες της Διοίκησης Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Αντί άλλων κρίσεων, επαναλαμβάνουμε αυτούσιες τις 20 δεσμεύσεις του συνδυασμού "Πρωτοβουλία", ακριβώς όπως υπήρχαν στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού και δημοσιεύθηκαν στο taxalia, στις 16 Νοεμβρίου 2010 (εδώ), με σύντομη αναφορά στο βαθμό υλοποίησης.
Σε σκούρο φόντο, είναι οι δεσμέυσεις, όπως κατεγράφησαν στο φυλλάδιο του συνδυασμού.

Μια σειρά δεσμεύσεων ανέλαβε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με το πρόγραμμά του, πολλές από τις οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα.
Οι 20 δεσμεύσεις του Γιάννη Μπουτάρη, όπως τις σταχυολογήσαμε από το πρόγραμμα του συνδυασμού, που θα αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης και θα δώσουν ανάσα ζωής, είναι: ....


1-Απόλυτη διαφάνεια στην οργάνωση και τα οικονομικά του Δήμου. Νέο οργανόγραμμα στο δήμο, που θα αξιοποιεί κάθε εργαζόμενο. Τέλος οι "αργόμισθοι". Δημοσιοποίηση του ισολογισμού του Δήμου στο διαδίκτυο, ώστε να ξέρει κάθε δημότης, που πηγαίνουν τα λεφτά του.
Αξιολόγηση: Τα παραπάνω βρίσκονται σε στάδιο καταγραφής και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει νέο οργανόγραμμα, ούτε υλοποιήθηκε η υπόσχεση για ανάρτηση μηνιαίων ισολογισμών του δήμου στο διαδίκτυο.

2-Ένταξη της Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα ταχείας ανασυγκρότησης, όπως έγινε με την Αθήνα στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Αξιολόγηση: Η συγκεκριμένη δέσμευση βρίσκεται στο σημείο μηδέν

3-Γραφείο του Δήμου Θεσσαλονίκης στις Βρυξέλλες.
Αξιολόγηση: Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει συσταθεί το γραφείο

4-Νέες θέσεις εργασίας στο ιστορικό κέντρο (στην "πυρίκαυστο", όπως λέμε στη Θεσσαλονίκη)
Αξιολόγηση: Με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, αυτή η δέσμευση μοιάζει εξωπραγματική.

5-Ανάπτυξη του τουρισμού με καινοτόμες δράσεις.
Αξιολόγηση: Προσπάθειες γίνονται, το αποτέλεσμα δεν είναι ορατό ακόμη.

6-Γραμμή τραμ 30 χιλιομέτρων από το ΙΚΕΑ μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό, με τη χρήση των κονδυλίων που θα δινόταν για την υποθαλάσσια, εντός τριετίας.
Αξιολόγηση: Η δέσμευση αυτή έχει ορίζοντα τριετίας, επομένως είναι άκαιρη κάθε κρίση.

7-Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΑΣΘ. Θα αγοραστούν 100 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Αξιολόγηση: Μηδέν

8-Προστασία λεωφορειοδρόμων και αύξηση της επιδότησης του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, για δύο χρόνια, ως κίνητρο για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Αξιολόγηση: Μηδέν

9-Δρομολογούμε μικρά δημοτικά λεωφορεία κυκλικής διαδρομής χωρίς κόμιστρο (δωρεάν) και δωρεάν δημοτικά πάρκιγκ :
α. κάτω από το Δημαρχείο
β. στη ΔΕΘ
γ. στο λιμάνι
δ. στο σιδηροδρομικό σταθμό.


Αξιολόγηση: Βασική δέσμευση που έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί (η δωρεάν στάθμευση). Περιμένουμε τα "ελεύθερα δωρεάν πάρκιγκ κάτω από το Δημαρχείο...")

10-Ναυτιλιακή εταιρεία Λαϊκής βάσης, για την αποκατάσταση της θαλάσσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης.
Αξιολόγηση: Προς το παρόν μοιάζει ανέκδοτο

11-Εξασφάλιση θέσης στάθμευσης σε κάθε οικογένεια στο κέντρο της πόλης, μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Αξιολόγηση: Η δέσμευση αυτή έχει ορίζοντα τριετίας, επομένως είναι άκαιρη κάθε κρίση.

12-Λειτουργία 6 μικρών δημαρχείων στα διαμερίσματα. Δημοτικό δίκτυο πληροφοριών (intranet).
Αξιολόγηση: Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι η ιδέα εγκαταλείπεται. Μηδέν.

13-Νέοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στις γειτονιές και πεζοδρόμια ελεύθερα από αυτοκίνητα και υπεράριθμα τραπεζοκαθίσματα.
Αξιολόγηση: Μέχρι στιγμής δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας κάποιος νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης στις γειτονιές. Ξεκίνησαν αξιέπαινες προσπάθειες για ελεύθερα από τραπεζοκαθίσματα πεζοδρόμια, χωρίς κανένα ορατό, μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

14-Δημιουργούμε ποδηλατόδρομο μήκους 50 χιλιομέτρων σε όλη την πόλη.
Αξιολόγηση: Οι ποδηλατόδρομοι παραμένουν ίδιοι σε μήκος και έχουν καταληφθεί από Ι.Χ.

15-"Πράσινα" και "έξυπνα" σχολεία, χωρίς διπλοβάρδια.
Αξιολόγηση: Μηδέν

16-Άμεση επέκταση των ελάχιστων ΚΑΠΗ.
Αξιολόγηση: Παρά το άμεσο της δέσμευσης, μηδέν

17-Δημιουργούμε 15 δημοτικά ιατρεία στην πρώτη τετραετία.
Αξιολόγηση: Προς το παρόν μηδέν

18-Ανάπλαση ρεμάτων και περιφερειακής τάφρου, για τη χάραξη πράσινων διαδρομών. Δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου πολιτισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής στο χώρο της ΔΕΘ-Γ ΣΣ-424 ΓΣΝ-Παραλίας.
Αξιολόγηση: Προς το παρόν μηδέν

19-Δημιουργία παράκτιου πάρκου οικολογίας και αναψυχής στις γραμμές του ΟΣΕ, από τα δικαστήρια μέχρι το Ν.Σ.Σ.
Αξιολόγηση: Προς το παρόν μηδέν

20-Άμεση εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης
Αξιολόγηση: Μέχρι στιγμής -αν και ήταν το φλέγον θέμα των πρώτων 100 ημερών- όχι μόνο, δεν εφαρμόζονται προγράμματα ανακύκλωσης, αλλά ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις "χωματερής".


Πασοκισμός - Η γάγγραινα του Έθνους στην τελική της επίθεση

Posted: 11 Apr 2011 05:29 AM PDT

Ο μόνιμος υβριστής του Ελληνικού λαού Θεόδωρος Πάγκαλος αποδοκιμάστηκε για ακόμη μια φορά από απλούς πολίτες στην Ελευσίνα. Αυτήν την φορά παρόντες ήταν και μέλη της «πρασινοφρουράς» , μέλη της πράσινης Τ.Ο. σε ρόλο χειροκροτητή . Πέρα από τον όποιο εκνευρισμό προκαλεί στον απλό θεατή η όλη εικόνα , πρέπει να κατανοήσουμε πως το απλό, το αυτονόητο, το γενικότερα αποδεκτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Αυτό το γκρουπ των οπαδών είναι μια άλλη κατηγορία. Αποτελείται από...

φανατισμένους πραιτωριανούς , στελέχη του κομματικού κράτους του ΠΑΣΟΚ.
Προέρχονται από την πρώτη, την αρχική «μαγιά» του παλιού ΠΑΣΟΚ , της αριστερής φρασεολογίας , απομεινάρια μιας εποχής που ικανοποιούσε προσωπικές φιλοδοξίες , μιας εποχής που η «προσωπική επανάσταση» του Πασοκτζή μεταφραζόταν σε βόλεμα σε εργασιακά ζητήματα.

Τι είναι ο πασοκτζής; Σίγουρα όχι σοσιαλιστής. Ποτέ δεν υπήρξε , ούτε καν στα χρόνια της «αλλαγής». Το λεγόμενο συμβόλαιο με τον λαό ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα εκείνων των οπαδών. Δεν τους ενδιέφερε αν θα αντιμετώπιζαν κάποια στιγμή πρόβλημα τα παιδιά τους από την πολιτική που με την ψήφο τους έφερναν. Το μόνο που λένε ακόμη και τώρα είναι «εγώ έφαγα ψωμάκι με τον Ανδρέα» . Βλέπετε ; Πάντα το «ΕΓΩ» ! Ο Πασοκτζής αδιαφορεί για όλους τους άλλους , για αυτόν οι άλλοι απλά δεν υπάρχουν. Όταν τον κατηγορείς είναι άριστα εκπαιδευμένος από τους πράσινους Γκέμπελς. Αμέσως θα κατηγορήσει την χαμηλά στην συνείδηση του λαού Δεξιά. Θα ανακαλέσει αμέσως από την μνήμη του 2-3 σκάνδαλα της ούτως ή άλλως αποτυχημένης ΝΔ για να πάρει πολιτικό συγχωροχάρτι και να ξαναβαφτιστεί αθώος και καθαρός. Θα πει για το «αμαρτωλό 89» , την «Καλτσεστρούτσι» και την ΑΓΕΤ Ηρακλής . Θα θυμηθεί τον Ζαχόπουλο και ότι ακόμη μπορεί για να πάρει μια πολιτική βαθιά ανάσα.

Ο Πασοκτζής είτε είναι ενεργό πολιτικό στέλεχος είτε μια απλή νοικοκυρά που ψηφίζει αυτό το κόμμα θα επιστρατεύσει κάθε πονηριά που έχει διδαχθεί από την πράσινη προπαγάνδα . Είναι εκπληκτική η ομοιογένεια στις απαντήσεις που δίνουν ΟΛΟΙ οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ . Είτε ακούς τον κατοχικό πρωθυπουργό , είτε τον συνταξιούχο ψηφοφόρο του τα ίδια θα ακούσεις.
Δεν έχει τύψεις για όσα προκάλεσε, αντιθέτως !
Θεωρεί πως έκανε το καθήκον του.
Θεωρεί πως του έχεις υποχρέωση !
Αν η συζήτηση δεν εξελίσσεται καλά για αυτόν λόγω έλλειψης επιχειρημάτων θα προσπαθήσει να την διακόψει προβάλλοντας την διαφορετικότητα απόψεων ή θα σε κατηγορήσει για οπαδό άλλου κόμματος (δεν έχει σημασία ποιο) .
Εκεί όμως που πραγματικά δείχνει τον ψυχισμό του είναι όταν βλέπει οποιαδήποτε επαναστατική πράξη. Ο πασοκτζής μισεί τους αγώνες κάθε μορφής. Μισεί τον απλό λαό πιο πολύ από οι εφοπλιστές τους Έλληνες ναυτεργάτες .
Θα χλευάσει, θα βρίσει, θα ρίξει λάσπη και κατάρα σε κάθε αγώνα . Στον απεργό φορτηγατζή, ιατρό , φαρμακοποιό. Θα πανηγυρίσει κρυφά και φανερά τις επιθέσεις του δικού του στρατού κατοχής των ΜΑΤ σε Κερατέα και Άγιο Παντελεήμονα.
Νιώθει πως αυτή η δύναμη, αυτή η καταστολή είναι δική του.
«Δεν μετράς κωλοέλληνα» σκέφτεται. «Δεν μετράς κωλοέλληνα, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και θα σε τσακίσει αν σηκώσεις κεφάλι» . Τι σκέφτεται όμως και τι λέει όταν νιώθει την αύρα της προεπαναστατικής περιόδου ; Φοβάται, είναι φανερό.
Φοβάται πολύ. Άκαπνος , άμαθος από οποιονδήποτε αγώνα , από πιέσεις προσεύχεται τα ΜΑΤ να κρατήσουν …
Λέει ξανά και ξανά σε όσους τον κοιτούν θυμωμένα και τον προειδοποιούν «δεν θα συμβεί τίποτα» . Το λέει για να πάρει θάρρος , το λέει γιατί δεν θέλει κανείς να του ζητήσει τον λογαριασμό για όσα έκανε το κόμμα του , για όσα έκανε ο ίδιος στον λαό τόσα χρόνια που το ψήφιζε…
Δεν γίνεται να την γλιτώνεις για πάντα. Θέλει απλώς να τελειώσει η μίζερη ζωή του χωρίς να δώσει λόγο πουθενά. Γνήσιος ραγιάς , αυθεντικός προσκυνημένος τρέμει τα ίδια του τα παιδιά . Συμμαχεί και με τον Πακιστανό ακόμη . Έτσι είναι.
Αναλόγως της ποιότητάς σου είναι και οι σύμμαχοί σου.
«Τα άκρα είναι κακό» σου λέει ο πασοκτζής. Νιώθει ανακούφιση αποκαλώντας σε ακραίο. Του αρέσει να μεταμφιέζεται σε δημοκράτη , σε κεντρώο.
Δεν έμαθε πως η ιστορία είναι μια μάχη μεταξύ των «άκρων». Δεν είναι κέντρο, είναι περιθώριο και δεν το γνωρίζει καν.
Υποχρέωση κάθε πολίτη , κάθε πραγματικού ενεργού πολίτη είναι το ξεμπρόστιασμα όπου τους βρίσκει. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς εθνικιστής για να το κάνει αυτό.
Ας είναι συνολικά και από όλα τα πολιτικά φάσματα οι προκλήσεις προς την πρασινοφρουρά. Καταρρέουν και το ξέρουν . Έχουν τελειώσει.
Πασοκτζή είσαι υπεύθυνος.
Τα δικά μου λεφτά έτρωγες και τα θέλω πίσω.
Είσαι το πιο ντροπιαστικό χθες του τόπου.
Θέλω πολύ να βρω κάτι καλό σε σένα αλλά δεν μπορώ .
Να, εκεί είναι τα ΜΑΤ , πήγαινε να τους πεις να με συλλάβουν !
ΤΡΕΞΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ !!!

ΥΣ. ο πασοκτζής που «ενοχλήθηκε» από το κείμενο να το θυμηθεί την επόμενη φορά που οι «αδιάφθοροι» Ρέππες και Πάγκαλοι θα βρίσουν τον Ελληνικό λαό.

 Ιακωβίνος «εμπρηστής»

Εγέρσις

Είναι το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερο; Όχι, αλλά μην το λέτε, θα ξυπνήσετε τη ΝΔ!!!

Posted: 11 Apr 2011 12:31 AM PDT


Ποιος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για νεοφιλελευθερισμό; Ποιος νομίζετε;; Μα η ίδια η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Ο στόχος είναι απλός. Να περάσουν τα πιο σκληρά φορολογικά και εργασιακά μέτρα, όχι με τον μανδύα μιας σοασιαλιστικής κυβέρνησης, αλλά με το μανδύα μιας εξαναγκασμένης από την τρόϊκα νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την οποία δήθεν δεν έχει καμία ιδεολογική συγγένεια το ΠΑΣΟΚ. Η σκέψη είναι απλή και....
σατανική. Θέλει το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά, λερώνοντας όχι τη δική του ιδεολογία, αλλά την ιδεολογία του αντιπάλου. Καθόσον εύκολα αύριοο καταραμένος νεοφιλελευθερισμός θα γίνει καταραμένος φιλελευθερισμός. Ποιος θα καθίσει άραγε να συγκρίνει τις διαφορές ή ποιος απλός ψηφοφόρος γνωρίζει τις διαφορές;;

Έτσι λοιπόν και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, έχουμε πέσει όλοι στην προπαγανδιστική παγίδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά και η ίδια η ιδεολογικά φοβισμένη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει υποκύψει στην τέλεια προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και το κατηγορεί και η ίδια (στο Θεό σας) για νεοφιλελευθερισμό. Αν είναι δυνατόν;; Εκεί φτάσαμε. Δεν αντιλαμβάνονται τα σαϊνια της Νέας Δημοκρατίας ότι κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ, όχι για το ολοκληρωτικό σοσιαλιστικό του πρόσωπο, αλλά για τον δήθεν νεοφιλελευθερισμό του, έχουν πέσει στην παγίδα της ολοσχερούς εξαφάνισης της φιλελεύθερης ιδεολογίας από τη χώρα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι πριονίζουν τα πόδια τους. Επομένως εκείνο το 60-40 που θέλει να ανατρέψει ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να το δει να χειροτερεύει σε 80-20 σε βάρος της ΝΔ. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε εκεί στη Νέα Δημοκρατία γιατί συρρικνώνεται το κόμμα τους, παρότι απέτυχε παταγωδώς ο δανεικός κρατισμός του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ;; 

Η Αριστερά, από το άλλο μέρος, που είναι πανέξυπνη σε θέματα προπαγάνδας, παίζει πάνω σ' αυτήν ακριβώς  την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, γιατί την ενδιαφέρει ο ολοκληρωτικός τρόπος διακυβέρνησης και όχι ο δημοκρατικός. Δεν νοιάζεται η Αριστερά για την ΝΔ, αντίθετα και περιέργως η ΝΔ δείχνει να νοιάζεται για την Αριστερά, προσπαθώντας να αποσπάσει έναν δάνειο καλό λόγο από τους ειδικούς του ολοκληρωτισμού. Μιλάμε για τέτοια σαϊνια παιδιά!!!

Ποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι νεοφιλελεύθερο; Λάθος. Απομεινάρι της παλιάς σοβιετίας είναι. Θιασώτες του κάθε Μουμπάρακ, του κάθε Μπεν Άλι και  του κάθε Καντάφι είναι. Ναι μεν οι νεοφιλελεύθεροι είναι άγριοι σε ότι αφορά την εξαρτημένη εργασία, αλλά είναι εντελώς αντίθετοι σε ότι αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Είδατε εσείς νεοφιλελεύθερους να εξοντώνουν φορολογικά τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες;; Αυτό το κάνουν τα βαθιά κρατικοδίαιτα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, ως ένα βαθιά κρατικοδίαιτο κόμμα,  δεν σκέφτεται νεοφιλελεύθερα, ούτε καν φιλελεύθερα. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό παλαιοσοβιετικού τύπου κόμμα, που πιστεύει ακράδαντα στον κεντρικό οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό και στην δημιουργία μόνιμης πολιτικής νομενκλατούρας. Εξάλλου είναι ιδιοκτησία μιας οικογένειας, μην το ξεχνάτε.

Είδε κανείς σας το ΠΑΣΟΚ να θέλει να μειώσει τη φορολογία, για να αναπτυχθεί ο ίδιωτικός τομέας;; Απεναντίας, από τη στιγμή που ανέλαβε έχει αυξήσει τόσο τους αμέσους όσο και τους εμμέσους φόρους. Αυτό είναι ή δεν είναι χαρακτηριστικό των πιο σκληρών ολοκληρωτικών κρατικοδίαιτων κομμάτων;;

Μπορεί άραγε κανείς να φανταστεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν επενδύσεις για οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με τόσο βαριά φορολογία;; ή να υπάρξει υγιές σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τόσο εξοντωτικά ασφάλιστρα, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγή;; Όχι βέβαια.

Αντίθετα, οι παλιές τριτοκοσμικές ιδεοληψίες του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στο να διατηρήσουν, μέσα από το καθεστώς του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στο οποίο έχει υπαγάγει τη χώρα μας, ένα τεράστιο σπάταλο, σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο καθεστώς, με τους νταβατζήδες του και τα παράσιτά του, οι οποίοι και κρατούν τις στόφιγγες της χρηματοδότησης της οικονομίας, εξοντώνοντας φορολογικά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δηλαδή εξοντώνουν τον τομέα εκείνο από τον οποίο λογικά περιμένεις την ανάπτυξη.

Να μην λέει λοιπόν ψέματα το ΠΑΣΟΚ. Δεν του επιβάλει η τρόϊκα να αυξάνει τους φόρους. Η τρόϊκα του λέει να πατάξει τη φοροδιαφυγή για να εισρεύσουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και ταυτόχρονα να μειώσει τη σπατάλη στο Δημόσιο. Η τρόϊκα του λέει να απελευθερώσει τα επαγγέλματα για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός. 

Είδατε μήπως εσείς να συγκινείται το ΠΑΣΟΚ;;


Θα προλάβουν να φτάσουν στις εκλογές;

Posted: 10 Apr 2011 09:51 PM PDT

Χάρις στην απεργία των δημοσιογράφων (οι οποίοι απολαμβάνουν τα κορμιά των αδυνατισμένων από την πείνα Ελληνίδων στις παραλίες) συνεχίζεται αμείωτη η φημολογία για το πως προτίθεται να αντιδράσει στη ανταρσία των βουλευτών του και στην επιδείνωση της Οικονομίας ο Πρωθυπουργός (ναι, έχουμε ακόμα) Γ. Παπανδρέου.
"Θα κάνει συσκέψεις, "έκανε συσκέψεις",  "θα δει αυτόν", "μίλησε με τον άλλον", "τους μάζεψε στο Μαξίμου",  "θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα την Τετάρτη", "θα κάνει εκλογές", "θα κάνει ανασχηματισμό" κλπ κλπ.
Στην πραγματικότητα όλες οι πληροφορίες και διαρροές δεν μπορούν να κρύψουν το αυτονόητο: .....
Ο κ. Παπανδρέου δεν ξέρει πλέον τι να κάνει ενώπιον της τετραπλής δαμόκλειας σπάθης που επικρέμαται άνωθέν του: Αποτυχία της οικονομικής πολιτικής – η κοινωνία δεν μπορεί να αφομοιώσει άλλα μέτρα – κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός αδυνατούν να υλοποιήσουν τα ληφθέντα μέτρα - για το ίδιο του το κόμμα ο ίδιος είναι πλέον παρελθόν.
Παράδειγμα: ως σανίδα σωτηρίας προβάλλεται τις τελευταίες ώρες απο φιλοκυβερνητικά μέσα η "ύπαρξη σχεδίου "ήπιας διευθέτησης" χωρίς κούρεμα του χρέους το οποίο εκτιμάται ότι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τρόικα". Ποιό είναι το σχέδιο; Το αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ της σταθερής εμμονής στην συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά:  "Το επικρατέστερο αυτή την στιγμή σχέδιο αναφέρει για συνολική επιμήκυνση του χρέους της χώρας με καλύτερους όρους αποπληρωμής κάτι που περιέγραψε ο Τζόρτζ Σόρος και στη συνάντηση του με το Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του…"
Όμως και στο καφενείο του τελευταίου χωριού προς την Τουρκία γνωρίζουν πλέον ότι μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (θα αφορά και το χρέος σε ιδιώτες;) και μια μείωση (το πολύ κατά μισή μονάδα) του επιτοκίου δεν θα λύσει το πρόβλημα. Και ότι στην πραγματικότητα και τον χρόνο υποταγής στο Μνημόνιο θα επιμηκύνει και αφορμή για νέα μέτρα θα αποτελέσει.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, άλλη πολιτική, άλλες ιδέες και άλλη ορμή. Πράγματα και καταστάσεις δηλαδή που ούτε μπορεί να βρεί , ούτε έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ο κ. Παπανδρέου.

Γι αυτό εκτίμησή μας είναι ότι παράλληλα με την καταστροφολογία θα ενταθούν από αύριο τα σενάρια εμπλοκής του Σαμαρά σε συγκυβέρνηση – επειδή δεν έχουν και δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.
Όπως όμως επισημαίνει και ο ΣΚΑΙ σε πολλούς έχει αποτυπωθεί η φράση του υπουργού υγείας «δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να φτάσουμε στις εκλογές».
Περισσότερα: Κυβερνητικό χάος, ατέλειωτη φημολογία και σενάρια διαφυγής

Το 2004 μας πίεζαν να μπούμε στο Δ.Ν.Τ αλλά ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε

Posted: 10 Apr 2011 09:39 PM PDT

Από το 2004, μόλις δηλαδή η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, από τις πρώτες επαφές που είχε στο Εco/Fin με ομολόγους του ετέθη επί τάπητος – και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο – το ζήτημα της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο."
Αυτές τις μέρες γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μιας γκαιμπελίστικης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι για όλα τα «δεινά» υπεύθυνος ήταν Ο Καραμανλής.
Μια αμφισβητούμενη φράση του Αλογοσκούφη « 'Ασ' το για αργότερα'» επιλέχτηκε σαν πρωτοσέλιδο στο κυβερνητικό " ΒΗΜΑ" για να πλήξουν τον Καραμανλή.
Ας δούμε όμως και ορισμένες αλήθειες που επιμελώς αποκρύφτηκαν από την συνέντευξη του Αλογοσκούφη, αλλά μας θυμίζουν όλο το πολιτικό σκηνικό της εποχής εκείνης.....


«Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές»…..


«Εν συνεχεία ήρθαν η πολιτική κρίση, με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διέθετε η κυβέρνηση, η σκανδαλολογία, η οικονομική κρίση, η προοπτική των πρόωρων εκλογών και δεν ελήφθησαν μέτρα»…..
«Ο κ. Καραμανλής τα γνώριζε, τα έβλεπε, προσπαθούσε. Δεν μου είπε ποτέ να μην κάνω το ένα ή το άλλο, δεν διαφωνούσε, τα ζούσε όλα αυτά, αλλά είχε την πολιτική πίεση. Διέθετε, βλέπετε, ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή»….
«Άσε τότε που πολλοί στην κυβέρνηση, επικαλούμενοι το πολιτικό κόστος, μας έλεγαν να πάρουμε πίσω και αυτά τα μέτρα που είχαμε λάβει.


Ο Κ. Καραμανλής πάντως κατά την προεκλογική περίοδο είπε όλη την αλήθεια στο λαό. Γνώριζε ακριβώς τι συνέβαινε». Ενώ ο Παπανδρέου μας έλεγε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.


Εκείνο όμως που αποκρύφτηκε επιμελώς από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ήταν η δήλωση Αλογοσκούφη ότι:
Από το 2004, μόλις δηλαδή η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, από τις πρώτες επαφές που είχε στο Εco/Fin με ομολόγους του ετέθη επί τάπητος – και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο – το ζήτημα της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Παραλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση το 2004 από το ΠαΣοΚ, με ελλείμματα και κυρίως με την αμφιβολία τι πρόκειται να γίνει στην οικονομία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004, με τα μεγάλα ελλείμματα που παρουσιάστηκαν, οι ευρωπαίοι εταίροι μας είπαν κοφτά: "Πρέπει να προσφύγετε στο ΔΝΤ, δεν γίνεται διαφορετικά".
Στην αρχή επιχείρησαν να μας πουν ότι κακώς μπήκαμε στην ΟΝΕ, ότι δεν έπρεπε καν να είμαστε μέλη της ευρωζώνης.
Σε διάστημα λίγων ημερών είδα τον κ. Νικόλα Σαρκοζί, που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών, τον κ. Αϊχελ, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στην κυβέρνηση του κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς και τον πιο σκληρό τότε απ΄ όλους, τον Ολλανδό κ. Ζαλμ. Αυτός έλεγε περισσότερο ότι πρέπει να προσφύγουμε στο ΔΝΤ».
Τελικά η προτροπή ορισμένων ευρωπαίων ομολόγων του κ. Αλογοσκούφη στο Εco/Fin να προσφύγει η Ελλάδα από το 2004 στο ΔΝΤ δεν έγινε δεκτή από τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του.


Ο Καραμανλής δεν υποδούλωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ . Nαι προτίμησε την ήπια προσαρμογή στην οικονομία. Επιχείρησε να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να «μαζέψει τα ελλείμματα»,προσπάθησε να μειώσει την ανεργία, να αναδιοργανώσει το κράτος, να εφαρμόσει μια εθνική και πατριωτική πολιτική. Aλλά δυστυχώς αφενός προδόθηκε από τους συνεργάτες του και αφετέρου πολεμήθηκε σκληρά από το Μιντιακό σύστημα εξουσίας, τις σκληρές Πασοκικές συντεχνίες, το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και τα σκοτεινά ξένα συμφέροντα.

Ολυμπία

Τί θα κάνει ο ΓΑΠ από δω και πέρα;

Posted: 10 Apr 2011 09:35 PM PDT

Οι πληροφορίες που έρχονται από πολλές πλευρές και διακινούνται μέσω διαδικτύου αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ και μεγαλύτερη ανησυχία. Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν όσο το δυνατόν την συνοχή της κυβέρνησης και να μην εμφανιστεί ο Παπανδρέου να έρχεται σε ρήξη με την κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά την ανταρσία των βουλευτών, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά στην Ιπποκράτους. Έχουν κληθεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους ζητήθηκε...
να βρίσκονται αύριο στην Αθήνα.
Η επίσημη δικαιολογία είναι πως υπάρχουν πολλά ΚΤΕ αύριο στην Βουλή και δεν θα πρέπει να απουσιάζουν. Μέσα όμως σε αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες οι σκέψεις δεν μένουν μόνο στις " επίσημες" δικαιολογίες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η κυβέρνηση παραπαίει και πρέπει να βρει τρόπο να συσπειρώσει τις δυνάμεις της. 
Τί θα συμβεί από δω και πέρα κανείς δεν γνωρίζει ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι η κυβερνητική πολιτική δεν αντέχει και το χειρότερο για την ίδια, ότι βρίσκει αντιστάσεις εκ των έσω.
Πρέπει να επαγρυπνούμε! Η κυβέρνηση ΓΑΠ θέλει να επιβάλλει και να υπερασπιστεί το Μνημόνιο με κάθε τρόπο και φαντάζει πιο κοντά από ποτέ η δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν είναι αιρετοί και δεν έχουν πολιτικό κόστος. Σε περίπτωση που επικρατήσει αυτό το σενάριο θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με αδίστακτους και ψυχρούς υπουργούς τύπου Παπακωνσταντίνου σε όλα τα κρίσιμα πόστα. Μια τέτοια προσπάθεια φυσικά και δεν θα έχει καμία λαϊκή έγκριση, άλλωστε ο ΓΑΠ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν νοιάζεται για την άποψη του λαού, αλλά θα χρειαστεί την στήριξη των βουλευτών απαραίτητα.
Τώρα είναι η ώρα των κρίσιμων και μεγάλων αποφάσεων. Είναι η ώρα να δείξουν οι βουλευτές αν τιμούν την εμπιστοσύνη του λαού ή θα βουλιάξουν μαζί με την πολιτική ΓΑΠ και θα είναι συνυπεύθυνοι στην μεγαλύτερη και πιο ύπουλη προσπάθεια διάλυσης της χώρας μας!

Ο πωλητής καγιάκ από το "survivor" που πάει για σύμβουλος του Γιώργου

Posted: 10 Apr 2011 01:06 PM PDT

Ο κ. Βασίλης Μπουτσoρής είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το κατάστημα από όπου προμηθεύεται ο πρωθυπουργός όλα τα απαραίτητα για τις εξορμήσεις του στη θα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια