Ρίχνει το γάντι στην Διαμαντοπούλου ο Μιχαλολιάκος

Δήλωση-φωτιά του δημάρχου Πειραιά για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων στον Πειραιά

Με μια δήλωση ενδεικτική των προθέσεών του απάντησε ο  Βασίλης Μιχαλολιάκος στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού ανέφερε:

«Τόσο εγώ ως Δήμαρχος Πειραιά, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε πολιτικές σαρωτικού χαρακτήρα στον χώρο της Εκπαίδευσης. Ήδη, οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ η ελληνική εκπαίδευση τίθεται ουσιαστικά και τυπικά υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ. Ο ενδοτισμός της κυβέρνησης στις επιταγές της Τρόικας έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που να αγνοούνται επιδεικτικά οι ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών. Απαιτούμε έστω και τώρα, η υπουργός Παιδείας να προχωρήσει σε διάλογο με τους φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να βρεθούν πιο λειτουργικές λύσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η πόλη μας, πρέπει να ενισχυθεί άμεσα σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Πρόχειρες συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων υπό την πίεση του Μνημονίου και με κυβερνητική συνενοχή δεν θα περάσουν στον Πειραιά».
Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη εβδομάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο τασσόταν κατά των σχεδίων της Άννας Διαμαντοπούλου.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια