H Σούπερ Λίγκα βάζει για άλλη μία φορά στη θέση του,τον κ.Μπιτσαξή

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας κατά του Γ.Γ ΑΘλητισμού, κ.Μπιτσαξή. Η διοργανώτρια αρχή τόνισε πως :


«Σύντομα ολοκληρώνεται μια πενταετία λειτουργίας της Σούπερ Λιγκ. Πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα ήταν καλά. Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη, όπως πιστεύει ο κ. Μπιτσαξής. Η Σούπερ Λίγκα δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν την ενορία του κυρίου Μπιτσαξή. Ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανέναν. Οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε, αλλά και να αποδείξουμε όσα λέμε, σε αντίθεση με τον κ. Γενικό που κάνει αόριστες τοποθετήσεις και τα βάζει με φανταστικούς εχθρούς. Θα παρουσιάσουμε αληθινά στοιχεία και το ίδιο θα περιμένουμε να κάνει και ο κ. Γενικός, διαφορετικά θα πρέπει να ανασκευάσει.
Είμαστε μαζί του για την πάταξη της βίας, αλλά δεν θα πρέπει να μασάμε την ίδια καραμέλα. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών φιλάθλων. Γιατί δεν συλλαμβάνονται αυτοί που κάνουν επεισόδια; Δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά πότε χρησιμοποιήθηκαν; Τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μπιτσαξής για να παταχθεί η βία, εκτός από το να γίνει αυστηρότερος ο πειθαρχικός κώδικας για τις ομάδες;
Κάθε χρόνο αυξάνονται τα όργανα, κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην αστυνομία και σε φόρους. Το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα μας και αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό εφημερίδων, ιστοσελίδων, τα εισιτήρια και τα ποσοστά τηλεθέασης. Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, που λόγω του ενδιαφέροντος διογκώνονται.
Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, αλλά πιστεύω πως έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και πρώην διαιτητές για τη διαχείριση της ΚΕΔ, αλλά πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο.
Βλέπουμε φέτος πως τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν στα play-offs και ποιες θα υποβιβαστούν. Τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν παίζει εκεί κάποια ομάδα.
Ο ΟΠΑΠ είναι μια ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο με συμβάσεις που προβλέπουν υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές και δεν κρέμεται η συνεργασία αυτή από αποφάσεις της Πολιτείας.
Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να κρύψουμε τα προβλήματα. Πήγαμε στην Πολιτεία, αλλά η στάση της είναι πάντα η ίδια: να αυξήσουμε τις ποινές για τις ομάδες. Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο, αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Κανένας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο, ειδικά όταν στηρίζουμε τις ομάδες με δικά μας χρήματα. Είναι σειρά της Πολιτείας να κάνει σοβαρές προτάσεις με σχεδιασμό. Πρέπει κάποιος να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών και των ποδοσφαιρικών αρχών για την αντιμετώπιση της βίας.
Να μην πριονίζουν όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο-και αναφέρομαι και στους δημοσιογράφους-το κλαδί που κάθονται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχτεί. Προσφέρει χαρά και αποτελεί καταφύγιο, αποτελεί ιδέα για τα νέα παιδιά και προβάλλει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με εποικοδομητικό διάλογο και δημιουργική κριτική να βρούμε λύσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια