Μπακογιάννη στη Τούρκικη Hurriyet: Λύστε το Κυπριακό, προχωρήστε τις μεταρυθμίσεις και ελάτε μαζί μας στην ΕΕ


Σχόλιο Antii: ...απλά ελπίζουμε μέχρι τότε να βρισκόμαστε και εμείς μέσα στην ΕΕ. Γιατί έτσι όπως πάει το πράμα, αυτοί θα μπούνε, εμείς θα βγούμε και θα μπλέξουμε χειρότερα τα μπούτια μας μετά

«Λύστε το Κυπριακό, προχωρήστε τις μεταρυθμίσεις και ελάτε μαζί μας στην ΕΕ»
«Η Ελλάδα είναι πιο ειλικρινής Ευρωπαϊα εταίρος της Τουρκίας, όταν πρόκειται για την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας στην Ένωση», σύμφωνα με την πρόεδρο του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Η Ελλάδα διαφωνεί πλήρως με την αντίθεση της Γερμανίας και της Γαλλίας στην προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ .... ότι πρέπει να κάνετε είναι να λύθεί το Κυπριακό και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία»  είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Hürriyet και στην Ένωση Γυναικών Επιχειρηματιών της Τουρκίας, τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια βιώσιμη συγκεκριμένη λύση στο πρόβλημα της Κύπρου που να βασίζεται σε ψήφισμα του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει ελπίδα για το τέλος της διχοτόμησης, όταν 40.000 στρατεύματα παραμένουν στο νησί. Εξάλλου, το γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του νησιού".

«Εχω πολλά προβλήματα με τον Τύπο, αλλά συμφωνώ με τον Βολταίρο... » 
Μιλώντας για τις τελευταίες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία, η Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ελευθερία του Τύπου είναι μια εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η επίτευξή της θα αποτελέσει ορόσημο στην πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη. "Είμαι μια πολιτικός η οποία σε όλη μου τη ζωή και κατά τη διάρκεια της πολιτική  μου ζωής, είχα τόσα πολλά προβλήματα με τον Τύπο, όμως συμφωνώ με τα λόγια του Βολταίρου: «Δεν συμφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".

«Πιστεύω Ερντογάν θα επανεξετάσει το πυρηνικό εργοστάσιο» 
H Ντόρα Μπακογιάννη επέστησε επίσης την προσοχή στους κινδύνους της κατασκευής ενός πυρηνικού εργοστασίου σε μια περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. «Είναι πολύ δύσκολη η κατασκευή πυρηνικού σταθμού» την οποία η φύση να μην μπορεί να επηρεάσει, είπε σε σχέση με την εξελισσόμενη πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Fukushima στην Ιαπωνία. Χώρες όπως η Τουρκία σε ιδιαίτερα σεισμογενείς περιοχές θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια τους για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων, είπε. "Εμείς ως Έλληνες και Τούρκοι ήρθαμε πιο κοντά, λόγω των σεισμών στην περιοχή αυτή. Είμαστε σε μια περιοχή σεισμών. Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός Ερντογάν θα επανεξετάσει την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία», δήλωσε ο Μπακογιάννη.

Τα νησιά μας είναι το 40 τοις εκατό της ελληνικής επικράτειας 
Μιλώντας σχετικά με τις συνεχιζόμενες κόντρες στο Αιγαίο, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε τα προβλήματα αυτό δεν είναι κάτι νέο. "Πρέπει να καταλάβει κανείς ότι τα νησιά αποτελούν τμήμα του εδάφους μας. Τα νησιά είναι 40 τοις εκατό του εδάφους μας», είπε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν παρουσίαζει κανένα κίνδυνο για την Τουρκία. «Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και πρέπει να βρεθεί μια λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, τότε τα προβλήματα θα λυθούν».

Οι γυναικες της Τουρκίας χρειάζεται να είναι πιο ενεργές στην πολιτική 
«Πιστεύω ότι το 52 τοις εκατό του τουρκικού λαού (το ποσοστό των γυναικών) πρέπει να είναι πιο δραστήριο, σε όλα τα πολιτικά κόμματα." Σημειώνοντας ότι οι γυναίκες της Τουρκίας είναι πολύ δραστήριες στην καθημερινή ζωή, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι απλά θέλουν να τους δωθεί η ευκαιρία να είναι πιο ενεργές στην πολιτική. "Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο δεν είναι διακόσμητικά στοιχεία, φέρνουν μια άλλη οπτική στην πολιτική, η οποία είναι απαραίτητη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια