Μπροστά το ΠαΣοΚ με 11 μονάδεςΣύμφωνα με δημοσκόπηση της GΡΟ το 54% των πολιτών εκτιμά θετικά το έργο των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης

Τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές το ΠαΣοΚ όχι μόνο διατηρεί τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων που κατοχύρωσε στις 4 Οκτωβρίου, αλλά την έχει διευρύνει, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της GΡΟ που παρουσίασαν χθες το Μega και η εκπομπή «Ανατροπή». Ταυτόχρονα το ΠαΣοΚ παραμένει πιο δημοφιλές από τη ΝΔ παρά την αλλαγή στην ηγεσία της, αλλά και την καθυστέρηση της κυβέρνησης στη λήψη οικονομικών μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους.


Το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 40,3% των ερωτηθέντων, έναντι 29,3% της ΝΔ, 7% του ΚΚΕ, 5,5% του ΛΑΟΣ, 4,2% του ΣΥΡΙΖΑ και 3% των Οικολόγων. Ταυτόχρονα ο κ. Γ. Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον κ. Αντ. Σαμαρά (51,3% έναντι 28,3%) τόσο για τη διακυβέρνηση της χώρας γενικότερα όσο και για τη διαχείριση συγκεκριμένων θεμάτων, όπως η οικονομία ή η δημόσια ασφάλεια. Το 62,8% των συμμετασχόντων στη δημοσκόπηση της GΡΟ κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τον κ. Παπανδρέου, ενώ τον κ. Σαμαρά κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το 50,6%, παρ΄ ότι η πλειοψηφία δεν θεωρεί ακόμη ικανοποιητικό το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκεί η ΝΔ. Θετικά (53,9%) αποτιμάται και το έργο της κυβέρνησης για τις πρώτες 100 ημέρες της, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες θεωρούν πως υπήρξαν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση βασικών θεμάτων, όπως η ανεργία, η Υγεία, η Παιδεία και η μείωση των ελλειμμάτων, τα οποία θεωρούν και τα σημαντικότερα προβλήματα για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια