ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8wB6PRvzymLSXq2VT37M_lAWROQ31toSNrz5XF-Gcq8Ink1vju2nBPgfD5ofr21DlpTWctlsa8sR1b0RmgjCXWAASTQb8q6PLxUcDr-TI8lrAE88JoENSVqSyYiOZ4muKLWwPqJroZ7rb/s400/1.jpg

Ενα νέο χάπι το οποίο μπορούν να λάβουν οι γυναίκες προκειμένου να διακόψουν μια ανεπιθύμητη κύηση σχεδόν μία εβδομάδα ύστερα από την ημέρα που είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία έχει προκαλέσει διαμάχες στο εξωτερικό. Το φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία ulipristal acetate (UΑ) μπορεί να είναι αποτελεσματικό ως και πέντε ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή, τη στιγμή που το «παραδοσιακό» φάρμακο το οποίο λαμβάνεται ως σήμερα για τη διακοπή της κύησης έχει «παράθυρο» αποτελεσματικότητας τριών ημερών. Το νέο χάπι έλαβε κεντρική ευρωπαϊκή έγκριση τον περασμένο Μάιο, ωστόσο δεν είναι διαθέσιμο για λήψη από τα φαρμακεία χωρίς ειδική συνταγή γιατρού. Εχει κυκλοφορήσει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ. Οσο για την τιμή του, είναι τριπλάσια από εκείνη της συμβατικής θεραπείας, της λεβονοργεστρέλης.

Εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα των εμβρύων χαρακτήρισαν το νέο φάρμακο «χάπι έκτρωσης» και υποστήριξαν ότι η λήψη του θα αποπροσανατολίσει σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των γυναικών που διακόπτουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια