Αϊτινοί τραυματίες “θα πεθάνουν” όσο οι Αμερικανοί καθυστερούν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY6QNqe6GLq224hy2N-cmxIGJKtfryiVYhH2KZqUr3hUd6-wuZKw1iuCHmpODSAweUt-peklETLMTJ2Rgf5qH3IWwwh7noCMx-fDhIXvDUHUfcldIu6PcmYxOLnvbiIblQIzE7hM0wgRQ/s320/%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7.jpg


Τραυματίες της Αϊτής βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ενώ η μεταφορά τους σε νοσοκομεία των ΗΠΑ από των αμερικανικό στρατό καθυστερεί λόγω “διαφορών” στο θέμα της κάλυψης των εξόδων περίθαλψης.

Η αναστολή της μεταφοράς σεισμοπλήκτων τραυματιών στις ΗΠΑ δημιουργεί ανησυχίες σε Αμερικανούς γιατρούς, που προειδοποιούν ότι κάποιοι από αυτούς θα πεθάνουν, αν δεν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ για θεραπεία, οι περισσότεροι από τους οποίους σε νοσοκομεία της Φλόριντας. Ωστόσο στρατιωτικοί αξιωματούχοι ματαίωσαν τις πτήσεις την Τετάρτη επειδή δεν ήξεραν πλέον πού να τους πάνε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για να ξαναρχίσουν οι ΗΠΑ τη μεταφορά τραυματιών, που σταμάτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Τσάρλι Κριστ ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα πληρωθούν για την περίθαλψη και να στείλει μερικούς ασθενείς σε άλλες Πολιτείες. "Το σύστημα υγείας της Φλόριντας πλησιάζει γρήγορα σε σημείο κορεσμού. Δεν θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας μόνοι αυτές τις προσπάθειες", δήλωσε ο Κριστ σε επιστολή που έστειλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην κυβέρνηση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι "αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε επειδή αρχίσαμε να μην έχουμε χώρο" και ότι δεν υπήρξε πολιτική απόφαση να διακοπούν οι πτήσεις απομάκρυνσης των τραυματιών. Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες "επεξεργάζονται λύσεις", στις οποίες περιλαμβάνεται η αύξηση των δυνατοτήτων να αντιμετωπίζονται κρίσιμες περιπτώσεις στην Αϊτή, αναφέρει σε δήλωσή του προεδρικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια