Θα διαψευσθούν όσοι με κατηγορούν για διασπαστικές κινήσεις, λέει ο Αλ.Αλαβάνος



Μία ακόμα παρέμβαση από τον Αλέκο Αλαβάνο, λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία Τσίπρα στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο τέως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απορρίπτει τα περί επιστροφής του στην πολιτική σκηνή προκειμένου να γίνει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», λέγοντας ότι αυτός είναι όρος που παραπέμπει στη μαφία.

Καλούμενος να εξηγήσει γιατί πιστεύει ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τέλμα, ο κ. Αλαβάνος λέει: «Γιατί είναι δυνατόν σύντομα να βγει από το τέλμα», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για σύγκλιση δυνάμεων σε μια εναλλακτική κατεύθυνση εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη σύγκλιση αυτή ο ίδιος δεν αποκλείει κανέναν, από τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΚΚΕ και τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ παράλληλα προειδοποιεί όσους τον κατηγορούν για διασπαστικές κινήσεις ότι δεν πρόκειται να δικαιωθούν.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τη συζήτηση για έκτακτο συνέδριο, αλλά και τη στάση του κ. Τσίπρα αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή του , ο κ. Αλαβάνος αρκείται να δηλώσει: «Δεν έχω να πω τίποτα».

Πάντως, ο κ. Αλαβάνος βλέπει και θετικές πρωτοβουλίες στην κυβέρνηση, εκφράζοντας όμως και προβληματισμό για άλλα ζητήματα όπως τις υποσχέσεις για το Περιβάλλον, που -κατά την άποψή του- ακυρώνονται από την έλλειψη επενδυτικών πόρων.

Δεν κρύβει, ωστόσο, και την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση «αποδέχεται παθητικά» την απαξιωτική συμπεριφορά των Ευρωπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια