Γνωστή Αμερικανίδα παραγωγός σκοτώθηκε σε τροχαίο

Η Karen Schmeer σκοτώθηκε, όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο που καταδίωκε η αστυνομία.

Η 39χρονη Karen Schmeer, κινηματογραφική παραγωγός, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, συνέπεια της καταδίωξης ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν ληστές από την αστυνομία, έγραψε η εφημερίδα New York Post χθες, Σάββατο.

Η Σμιρ υπήρξε το έμμεσο θύμα μιας ληστείας σε φαρμακείο την Παρασκευή στο Γουέστ Σάιντ, στο Μανχάταν, κοντά στην 90ή οδό, όπου έμενε με φίλους, ενώ δούλευε μια νέα ταινία.

Οι τρεις ληστές προσπαθούσαν να διαφύγουν έχοντας λάφυρο ένα σάκο φάρμακα, με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς, έπεσαν πάνω σε αρκετά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια χτύπησαν την Κάρεν Σμιρ ενώ περίμενε για να περάσει το δρόμο, κουβαλώντας ψώνια.

Η Σμιρ είχε συνεργαστεί στενά με το σκηνοθέτη Errol Morris, μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ The Fog of War, με θέμα τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ ΜακΝαμάρα και τον πόλεμο στο Βιετνάμ, που είχε κερδίσει το βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ το 2004. Το φιλμ Sergio -τίτλος του οποίου είναι το μικρό όνομα του πρώην Επιτρόπου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σέρζιου Βιέιρα δε Μέγιου, ο οποίος είχε βρει το θάνατο από έκρηξη βόμβας το 2003 στη Βαγδάτη-, είχε κερδίσει το βραβείο στο φεστιβάλ Sundance για το καλύτερο film editing, της ίδιας.

«Ήταν από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στη δημιουργία ντοκιμαντέρ που εργάζονταν στο χώρο», δήλωσε ο σκηνοθέτης του Sergio, Γκρεγκ Μπάρκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια