1.137 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στη Γαλλία την Πρωτοχρονιά


Στη Γαλλία, το αλλόκοτο έθιμο του εμπρησμού αυτοκινήτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, που καθιερώθηκε τα τελευταία επτά χρόνια, συνεχίστηκε και φέτος παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Ελάχιστα μειωμένος σε σύγκριση με την Πρωτοχρονιά του 2009 ήταν φέτος ο αριθμός των εμπρησμών αυτοκινήτων στη Γαλλία. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ερίζουν για το ποια θα πρέπει να είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος.

15 νόμοι καταστολής χωρίς αποτέλεσμα

Με το αίσθημα της αγανάκτισης ξύπνησαν την πρώτη μέρα του χρόνου 1.137 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, εξαιτίας της πρωτοχρονιάτικης δράσης των εμπρηστών . Είναι μόλις δέκα αυτοκίνητα λιγότερα από αυτά που κάηκαν πέρυσι, ενώ φέτος είχαν κινητοποιηθεί 10 χιλιάδες αστυνομικοί περισσότεροι, ήτοι 45 χιλιάδες συνολικά. Μόνο στο Παρίσι ο αριθμός των αστυνομικών που ήταν σε επιφυλακή ξεπερνά τις 8 χιλιάδες.

Έγιναν 549 συλλήψεις, τραυματίσθηκαν 16 αστυνομικοί, χωρίς όμως σημαντικά επεισόδια, πράγμα που επέτρεψε στον υπουργό Εσωτερικών να εκφράσει την ικανοποίησή του. Αντίθετα, η αντιπολίτευση διαπιστώνει ότι μετά από 7 χρόνια, με 15 νόμους καταστολής και 120 τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα «βρισκόμαστε μπροστά στην εδραίωση μίας λανθάνουσας κατάστασης βίας χωρίς ορατές ενδείξεις υποχώρησης».

Οι εμπρησμοί αυτοκινήτων την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στη Γαλλία έχουν εξελιχθεί σε «ιεροτελεστία», παρατηρεί το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι συχνά το αίτιό τους είναι απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια