Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού

Οι κάμερες και τα άλλα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και οι μεγαλοδικηγόροι και οι συγκρούσεις τους μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν ήταν γεγονότα αρκετά να σκεπάσουν την ανθρωπιά που γέννησε ετούτη η άγρια δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ, πριν από 18 μήνες, τον Αύγουστο του 2008 έξω από ένα μπαρ στη Μύκονο.


Η ανθρωπιά άκουγε στο όνομα Κώστας Γρίμπιλας και χτύπαγε στους ήχους της καρδιάς του Ντουζόν. «Η παρουσία μου εδώ είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω στη μνήμη του Ντουζόν, αυτού του αγγέλου που μου χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Και το λιγότερο που μπορώ να κάνω σε αυτούς τους γονείς, που έζησαν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, να σταθώ διακριτικά στο πλάι τους και να τους κάνω να νιώσουν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορούν ν' ακουμπήσουν» είπε χθες έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου όπου από χθες το πρωί συνεδριάζει στη Μυτιλήνη εκδικάζοντας την πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση. Τη δολοφονία του 20χρονου από μπράβους και τον ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού της Μυκόνου. Παρών φυσικά ο αποφυλακιζόμενος σε λίγες μέρες λόγω παρελεύσεως του 18μήνου της προφυλάκισης, ο Μ. Σ. Α., μαζί με ακόμα τρεις κατηγορούμενους που είχαν αφεθεί ελεύθεροι και συνεκδικάζονται.
Και με τους τέσσερις ήρθε χθες για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο η οικογένεια του Ντουζόν, που ταξίδευσε ειδικά για το σκοπό αυτόν από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Ο πατέρας και η μητέρα του και τα δυο αδέλφια του. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ζήτησαν δικαιοσύνη. «Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένουμε να στείλει ένα μήνυμα ότι αυτό που έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ελληνική συμπεριφορά και πρέπει να τιμωρηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας τού Ντουζόν.
Λίγο πριν από την έναρξη της δίκης διαπιστώθηκε η απουσία τεσσάρων βασικών μαρτύρων, από τους οποίους οι τρεις ήταν Αυστραλοί της παρέας του Ντουζόν που δεν ήλθαν στη δίκη για οικονομικούς λόγους αν και είχαν νόμιμα κλητευθεί. Αυτό έδωσε την αφορμή στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καλέσουν το δικαστήριο «να τηρήσει τη δικονομία ανεξαρτήτως της βαρύτητας που έχει η υπόθεση» και ζήτησαν την αναβολή της δίκης.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και αργά το απόγευμα η δίκη ξανάρχισε.
Στην αντίπερα όχθη, αυτής με τους γονείς του Ντουζόν, δυο άλλα τραγικά πρόσωπα. Οι γονείς του 25χρονου προφυλακισμένου. Ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του Ντουζόν και αναφέρθηκαν στο «δικό τους δράμα». «Κλαίμε για το παιδί που χάθηκε, κλαίμε όμως και για το δικό μας παιδί που βρίσκεται σε αυτή τη θέση» σημείωσαν.

Πηγή : enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια