Προφυλακίστηκαν οι δύο ταμίες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το μεσημέρι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο ταμίες του Δήμου Παγγαίου οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία, πριν από περίπου μια εβδομάδα, του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη . Ο συνεργός τους, ένας 37χρονος κάτοικος Παγγαίου, ο οποίος κατηγορείται ότι τους «ενοικίασε» το υποπολυβόλο ούζι με το οποίο σκότωσαν τον δήμαρχο, αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα πλήρωσε ως εγγύηση 10.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο εμφανίστηκαν χθες μετανιωμένοι για την πράξη τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους δημοτικούς υπαλλήλους υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον δήμαρχο αλλά να τον εκφοβίσει, ενώ ο συνάδελφός του ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο άλλος δημοτικός υπάλληλος είχε όπλο. Παράλληλα έλεγαν ότι σε περίπτωση που αποκαλυπτόταν το σκάνδαλο θα καταστρέφονταν επαγγελματικά και οικογενειακά. Ακόμη, όπως προέκυψε χθες, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι εξέδωσαν ένταλμα πληρωμής για να πάρουν από το ταμείο του Δήμου Παγγαίου 5.000 ευρώ, προκειμένου να «ενοικιάσουν» το όπλο που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο υπάλληλοι, ηλικίας 47 και 48 χρόνων, σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου προκειμένου αφενός να τον εκδικηθούν για τις πιέσεις που τους ασκούσε να επιστρέψουν χρήματα που είχαν αφαιρέσει από το ταμείο του δήμου, αφετέρου για να αποδώσουν μετά θάνατον σε αυτόν τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο που έφθανε πάνω από τα 700.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Παγγαίου είχε εξαφανισθεί την τελευταία Κυριακή του Δεκεμβρίου και βρέθηκε νεκρός τρεις ημέρες αργότερα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή Νέου Περάμου Καβάλας. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί οκτώ φορές από υποπολυβόλο ούζι στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ είχε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια