Θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ΝΔ με αφορμή το νομοσχέδιο για τα δάση

Θέμα κομματικής πειθαρχίας έχει τεθεί στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα δάση, το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η ηγεσία του κόμματος εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει διαφοροποιήσεις στελεχών από τη γραμμή που έχει δοθεί, δηλαδή οι βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής και να καταψηφίσουν δύο άρθρα.

Οι επιτελείς του κόμματος έχουν προειδοποιήσει με πειθαρχικές κυρώσεις όσους δεν συμμορφωθούν με τη γραμμή του κόμματος, διαμηνύοντας πως θα θεωρηθεί ανταρσία η καταψήφιση του νομοσχεδίου ή η αδικαιολόγητη απουσία βουλευτών από τη διαδικασία.



Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο οδήγησε στην έντονη αντιπαράθεση του τομεάρχη Περιβάλλοντος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει προσωπικά.

Πάντως, ορισμένοι βουλευτές εξακολουθούν να είναι αντίθετοι με τις αποφάσεις της ηγεσίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κων.Μαρκόπουλου που του επισήμανε ότι κινείται «εκτός γραμμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια