Παιχνίδι εντυπώσεων για την εκλογή Παπούλια

http://syrizaeydap.files.wordpress.com/2009/03/cf80ceb1cf80cebfcf8dcebbceb9ceb1cf82-ev_papoylias-thumb-large.jpg
Σε αγώνα δρόμου «μετείχαν» χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς για το ποιος θα στηρίξει πρώτος την επανεκλογή του κ. Καρ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του παρέσχε τη στήριξη της κυβέρνησης και του ΠαΣοΚ στην υποψηφιότητά του. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ έστελνε «προσωπική», όπως τη χαρακτήρισε, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο με την οποία έκανε γνωστό ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στηρίζει την επανεκλογή του κ. Παπούλια.

Επειτα από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι αυτονόητη η επιλογή για την επανεκλογή του και έκανε λόγο για υποψηφιότητα που συγκεντρώνει ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

Ο κ. Παπούλιας, κατά την πρώτη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, «λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου. Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κατοχύρωση και η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελούν πρώτιστο καθήκον.

Ο κ. Σαμαράς απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή στην οποία αναφέρει ότι η ΚΟ της ΝΔ προτείνει την ανανέωση της θητείας του σημερινού Προέδρου Κάρολου Παπούλια. Ο ΛΑΟΣ, διά του εκπροσώπου του κ. Κ. Αϊβαλιώτη, δήλωσε χθες ότι «πέρα από κάθε αμφιβολίαο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για τους θεσμούς» και ότι «ο Κάρολος Παπούλιας δικαιούται να αναμένει ευρύτερη πλειοψηφία από την προηγούμενη φορά». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, αντί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια