Έρχεται και εκπτωτικό χωριό


Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών για την κατασκευή του πρώτου εκπτωτικού χωριού McArthurGlen στα Σπάτα.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ, η οποία θα εκτείνεται σε 21 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στα Σπάτα, θα κατασκευαστεί σε ακίνητο που έχει αγοράσει η McArthurGlen από τον όμιλο Ελλάκτωρ και θα βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο της Reds. Στο project θα συμμετέχει και η Bluehouse Capital, επενδυτική εταιρεία με αντικείμενο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων και έργων υποδομής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο, όπου μεγάλες ελληνικές και ξένες εμπορικές φίρμες θα διαθέτουν τα προϊόντα τους με σημαντικές εκπτώσεις, θα απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι. Θα αποτελείται από 125 καταστήματα (από 50 έως 430 τ.μ.), θα διαθέτει χώρους ψυχαγωγίας (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) που αναμένεται να εμφανίζουν ετήσια έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, και θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις στάθμευσης.

Το «χωριό» είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2010, αλλά, πλέον υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, λόγω και της κρίσης αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Στο επενδυτικό πλάνο της McArthurGlen βρίσκεται η δημιουργία δύο ακόμη «χωριών» σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Βερολίνο, Αμβούργο, Σάλτσμπουργκ και Νάπολη. Πέρυσι, τα περίπου 1.800 καταστήματα που φιλοξενούνται στο σύνολο των κέντρων outlet της McArthurGlen επισκέφτηκαν συνολικά 70 εκατ. επισκέπτες και εμφάνισαν τζίρο ύψους 2 δισ. ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν λες ότι η πηγή σου είναι το www.capital.gr ?? Θες να σου κάνουν καμιά αγωγή εκατομμυρίων και να ψάχνεσαι;;;;;

    Άσε που αυτό το είχε δημοσιεύσει το Capital από τον Οκτώβριο, εσύ τώρα το θυμήθηκες;;
    http://www.capital.gr/news.asp?id=839638

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά σου λένε! Για συμμορφώωωωσου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια