Αλλοιωμένα κρέατα πιθανόν να κατέληξαν σε νοσοκομεία

Αναζητούνται ποσότητες αλλοιωμένων κρεάτων οι οποίες είναι πιθανό να διατέθηκαν σε νοσοκομεία και άλλα δημόσια ιδρύματα. Την προηγούμενη Τρίτη, η Νομαρχία Πειραιά κατέσχεσε 3,7 τόνους ακατάλληλων προς κατανάλωση κρεάτων από κατάστημα εμπορίας και διακίνησης κρεάτων στον Ρέντη, τα οποία είχαν αλλοιωθεί ή έφεραν ελλιπείς σημάνσεις.

Αμεσοι έλεγχοι

Οπως ανακοινώθηκε, ποσότητες είχαν ήδη διατεθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο μάλιστα ειδοποίησε τη νομαρχία σχετικά. Χθες, ωστόσο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης, με επιστολή του προς την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη ζητεί να διερευνηθεί η πιθανότητα ποσότητες των αλλοιωμένων κρεάτων να έχουν διατεθεί σε νοσοκομεία ή σε άλλους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρχιμάκης επισημαίνει ότι η εταιρεία «Θεσπρωτία Α. Ε.», στις εγκαταστάσεις της οποίας κατασχέθηκαν οι 3,7 τόνοι ακατάλληλων προς κατανάλωση κρεάτων, «πιθανόν να διατηρούσε εμπορικές συναλλαγές και με άλλους φορείς του Δημοσίου. Γι’ αυτόν τον λόγο σας παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στους σχετικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία».

Επίσης, ο υφυπουργός με τις επιστολές του ζητεί να μην εξοφληθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τη συγκεκριμένη εταιρεία, εφόσον βέβαια αποδειχθεί ότι προμήθευε τα νοσοκομεία της χώρας ή υπηρεσίες του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η νομαρχία Πειραιά προχώρησε στους σχετικούς ελέγχους έπειτα από καταγγελίες κτηνοτρόφων και εμπόρων κρεάτος από τη Βόρεια Ελλάδα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν ασυνεπής προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας, τα χρέη της εταιρείας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ είναι αδύνατη κάθε επικοινωνία με κάποιον υπεύθυνο εκ μέρους της «Θεσπρωτία Α. Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια