Δύο ταμίες του Δήμου ομολόγησαν τη δολοφονία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το οικονομικό έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου Παγγαίου που είχαν εντοπίσει οι ορκωτοί λογιστές τις τελευταίες ημέρες ήταν η αιτία της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη με δράστες τους δύο ταμίες του Δήμου.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των δύο δραστών να βρουν χρήματα το τελευταίο διάστημα για να καλύψουν την μαύρη τρύπα που είχε δημιουργηθεί, σε συνδυασμό και με τα ευρήματα που προέκυψαν μετά την ανακάλυψη του πτώματος την Τετάρτη το βράδυ ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών.

Του έστησαν παγίδα

Οι δύο υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας φέρονται να ομολόγησαν πώς σχεδίασαν τη δολοφονία του με σκοπό να φορτώσουν σε αυτόν όλο το οικονομικό άνοιγμα που, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ξεπερνά τις 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δήμαρχος και οι δύο ταμίες είχαν αφαιρέσει χρήματα από τα ταμεία του δήμου κι όταν στις 15 του μηνός «μπήκαν» οι ορκωτοί λογιστές στον Δήμο προσπάθησαν να βρουν τρόπο για να καλύψουν τα ποσά. Ο δήμαρχος φέρεται να διαμήνυσε στους δύο υπαλλήλους ότι ο ίδιος είχε εξασφαλίσει το δικό του μερίδιο και τους πίεζε να καλύψουν τα δικά τους. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, οι τρεις τους συναντήθηκαν για να συνεννοηθούν σε σημείο κοντά στις παιδικές κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου. Οι δύο δράστες έστησαν παγίδα στον δήμαρχο και κατά τη διάρκεια λογομαχίας και πάλης, τον χτύπησαν με σιδερόβεργα στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν με ένα υποπολυβόλο «ούζι» που είχαν νοικιάσει από γνωστό τους. Οπως είπε στην «Κ» ο αστυνομικός διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Α. Μπιτζής «για να καλύψουν τα ίχνη τους, έβαλαν το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ και οδήγησαν το αυτοκίνητό του στην ερημική παραλία «Σαρακίνα» του Δήμου Ελευθερών Καβάλας, τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου τον δολοφόνησαν». Ενα 24ωρο μετά, ο αδελφός του δημάρχου ανέφερε στην Αστυνομία την εξαφάνισή του. Στην περιοχή οι φήμες για οικονομική τρύπα στον δήμο φούντωναν, σε συνδυασμό μάλιστα με προηγούμενες εμφανίσεις του δημάρχου σε γειτονικά καζίνο. Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εντόπισε προχθές το απόγευμα το αυτοκίνητο και το πτώμα.

Η Αστυνομία απέκλεισε από την αρχή το ενδεχόμενο ο δήμαρχος να έπεσε θύμα βουλγαρικού κυκλώματος τοκογλύφων, ενώ διαπίστωσε ότι οι δύο ταμίες που προσήχθησαν το ίδιο βράδυ «έκαναν ζωή ασύμβατη με την οικονομική τους κατάσταση», ενώ ο ένας εξ αυτών ξόδευε πολλά στον τζόγο. Η Αστυνομία συνέλαβε χθες το άτομο που τους προμήθευσε το όπλο. Σε έρευνα που έγινε στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 14 κάλυκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια