Κινδύνεψαν έξι μαθητές από πυρκαγιά

Άμεσο κίνδυνο διέτρεξε η ζωή έξι μικρών παιδιών, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο λυόμενο σχολείο τους στην Κάτω Παλαιοκαρυά του δήμου Πύλης Τρικάλων και κατέρρευσε η οροφή! Σώθηκαν, όμως, χάρη στην ετοιμότητα του δασκάλου τους!

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα του μαθήματος στο δημοτικό σχολείο του χωριού, από την ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταίνονται μέσα στο μόλις 150 τετραγωνικών ξύλινο λυόμενο που χρονολογείται από το 1955! Μέσα σε λίγα λεπτά, οι φλόγες επεκτάθηκαν στη στέγη μέσω των σωλήνων και το κτίριο «φούντωσε».

Τα έξι παιδάκια που έκαναν μάθημα στην αίθουσα του σχολείου πετάχτηκαν έξω στο προαύλιο με τη βοήθεια του δασκάλου τους και γλύτωσαν την τελευταία στιγμή. Όμως, τα ρούχα και οι σάκες τους έγιναν παρανάλωμα του πυρός… Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, το σχολείο είχε καταστραφεί ολοσχερώς και μαζί του ο πλούσιος εξοπλισμός που διέθετε καθώς και το αρχείο τριών σχολείων που καταργήθηκαν πριν από χρόνια στην περιοχή και διατηρούνταν από το 1924!

Ο Δήμαρχος Πύλης σε συνεννόηση με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παραχώρησε την αίθουσα του γραφείου της πρώην κοινότητας για να στεγαστούν προσωρινά τα παιδιά, ενώ θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας στην Παλαιοκαρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια