Τέλη του μήνα η ψηφοφορία για τις πέντε Εξεταστικές Επιτροπές




Επικοινωνία με τον Κ.Καραμανλή, για το θέμα της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι, είχε ο Αντ.Σαμαράς





Τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη συγκρότηση των πέντε Εξεταστικών Επιτροπών (ομόλογα, Siemens, Βατοπαίδι, Γερμανός και Χρηματιστήριο), με την ΝΔ να αναθεωρεί την αρχική της θέση και να υπερψηφίζει την έρευνα για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είπε «ναι» στη συγκρότηση της Εξεταστικής, αφού επικοινώνησε προηγουμένως με τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και διαπίστωσε πως και ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση.

Για να διασφαλιστεί μάλιστα η προστασία των συνεργατών τού πρώην πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν σε αυτήν βουλευτές της απολύτου εμπιστοσύνης του που θα διαχειρίζονται και επικοινωνιακά τα ζητήματα τα οποία τυχόν θα ανακύψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εξεταστική Επιτροπή θα προσέλθουν κανονικά να καταθέσουν, εφόσον κληθούν, οι Θ. Ρουσόπουλος και Ι. Αγγέλου, αλλά όχι και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος θα αποστείλει στα μέλη της γραπτό υπόμνημα.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα προτείνει να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική έρευνα από τις υποθέσεις των ομολόγων και του Βατοπαιδίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία προτιμά να ξεκινήσουν οι έρευνες από την υπόθεση της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια