Αρχίζουν οι εξεταστικές επιτροπές- πρώτο το Βατοπέδι

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των εξεταστικών επιτροπών, με πρώτη την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική στο εν λόγω ζήτημα. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη η συζήτηση για την υπόθεση της Simenes. Οι εργασίες και των δύο Εξεταστικών Επιτροπών θα γίνονται παράλληλα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους και να παραδώσουν τα πορίσματα τους μέσα σε 6 με 7 εβδομάδες.
Όπως έχει δηλώσει ο κ. Πετσάλνικος, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο και των πέντε Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς θα συγκροτηθούν άλλες τρεις, που θα διερευνήσουν τις υποθέσεις των υποκλοπών, της εταιρείας «Γερμανός» και του Χρηματιστηρίου.
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας, ο κ. Πετσάλνικος έχει τονίσει ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συμφωνήθηκε ομόφωνα η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η συζήτηση για την διαφάνεια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σαμαράς: Δεν φοβόμαστε τίποτα«Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ για τις εξεταστικές επιτροπές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, που τιτλοφορείται «δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια».Το Σάββατο, από το βήμα της ΚΕ του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση «τις ρίχνει σαν φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να αποπροσανατολίσει από την οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια