Τέλος η διαμάχη για τις στρατιωτικές συντάξεις
Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις επιχειρούν Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη διαφοροποίηση του Υπουργού Άμυνας στην προωθούμενη κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των στρατιωτικών.

Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μας, επισημαίνουν, σε κοινή δήλωση, και τονίζουν ότι το κάθε υπουργείο αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μακροχρόνια προβλήματα με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου.

Νωρίτερα σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε στον συνάδελφό του ότι μόνο ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είναι αρμόδιοι γι αυτά τα θέματα.

«Τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Έχω ήδη προ πολλού ανακοινώσει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ», συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, «το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η επεξεργασία του σχεδίου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα αφορά το σύνολο των αξιωματικών και υπαξιωματικών και όλα τα στάδια, από την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές ή την με άλλο τρόπο ένταξή τους στο στράτευμα, μέχρι την εφεδρεία. Οι αρχές αυτές συζητήθηκαν ήδη διεξοδικά σε μακρά άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας».

«Η στρατιωτική ιδιότητα και ιδίως η ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά μία ειδική νομική κατάσταση που περιποιεί τιμή και γεμίζει με ευθύνη το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, για το επίπεδο της ζωής του οποίου και της οικογένειας του μεριμνά και θα μεριμνά η Πολιτεία με πολλούς τρόπους», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει διαβεβαιώσει ότι οι όποιες ρυθμίσεις δεν θα έχουν το χαρακτήρα του άμεσου και θα γίνουν σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.