Τέλος η αγορά εμβολίων νέας γρίπης

Στην καταγγελία των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις για τα πανδημικά εμβόλια προχώρησε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οπως είπε χθες η υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν σταματήσει οι παραλαβές εμβολίων. Εως τότε, η χώρα μας είχε παραλάβει 3.636.700 δόσεις εμβολίων από συνολικά 16.000.000 δόσεις που είχαν παραγγελθεί. Στις 30 Δεκεμβρίου το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τις τρεις εμπλεκόμενες φαρμακευτικές επιχειρήσεις ότι καταγγέλλει τις συμβάσεις όσον αφορά το υπόλοιπο της παραγγελίας (περίπου 12.350.000 δόσεις).

Τις ανακοινώσεις αυτές έκαναν η κ. Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός κ. Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο απολογισμού του έργου των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας. Η υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχουν ανοίξει 83 κλίνες Εντατικής, προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για 3.103 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και εκπονήθηκε ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών των μονάδων Υγείας για το 2010.

Το προηγούμενο διάστημα, εγκαινιάστηκε και συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη και στο πλαίσιο της «πάταξης» του οικονομικού εγκλήματος. Ειδικότερα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους και σε δημόσια νοσοκομεία.

Για «διεκπεραίωση δράσεων που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση» έκανε λόγο ο τομεάρχης Υγείας της Ν. Δ. κ. Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας ενδεικτικά ότι οι νέες κλίνες Εντατικής λειτουργούν λόγω προσλήψεων που είχαν δρομολογήθεί και εγκριθεί πριν από τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια