Την ευθύνη για την απόπειρα στο αεροπλάνο της Delta αναλαμβάνει η Αλ Κάιντα



O Οσάμα Μπιν Λάντεν απειλεί με νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ στο ηχογραφημένο μήνυμά του
Κάιρο



Με ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσοάμα μπιν Λάντεν ανέλαβε η Αλ Κάιντα την ευθύνη για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο της Delta ανήμερα των Χριστουγέννων, απειλώντας με νέες επιθέσεις. Το μήνυμα μεταδόθηκε από τον Αλ Τζαζίρα το πρωί της Κυριακής, και φαίνεται να είναι γνήσιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Στο μήνυμα, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα χαρακτηρίζει «ηρωικό πολεμιστή» τον Νιγηριανό που προσπάθησε να ανατινάξει το αεροπλάνο που κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ και είχε ξεκινήσει από το Αμστερνταμ στις 25 Δεκεμβρίου. Η επίθεση ήταν «μήνυμα που επιβεβαίωνε τα προηγούμενα μηνύματα που σας παρέδωσαν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου» συνέχισε ο Μπιν Λάντεν, αναφερόμενους στις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη το 2001.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τον προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις: «Η Αμερική δεν θα ονειρευτεί ποτέ την ασφάλεια μέχρι να δούμε την ασφάλεια στην Παλαιστίνη» πρόσθεσε, απειλώντας με τρομοκρατικά πλήγματα εναντίον των ΗΠΑ εάν συνεχιστεί η υποστήριξη στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια