Δίωξη του πρύτανη του παν. Κρήτης για υπεξαίρεση


Για κακουργηματική υπεξαίρεση του ποσού των 345.000 ευρώ κατηγορείται ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Παλλήκαρης, ο οποίος απολογήθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων στον ανακριτή. Ο κ. Παλληκάρης κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε το ποσό αυτό από τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για νέους οφθαλμίατρους, τη διεξαγωγή επεμβάσεων διόρθωσης μυωπίας και την πραγματοποίηση συνεδρίων με έξοδα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων έρευνας.

Μετά από δημοσιεύματα για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, οι οικονομικές δραστηριότητες του κ. Παλλήκαρη ως καθηγητής ελέγχθηκαν από Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων το 2006. Μετά από τρία χρόνια ασκήθηκε δίωξη εναντίον για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο η επιβολή ή όχι χρηματικής εγγύησης.

«Με μια ωμή εκμετάλλευση της συγκυρίας κάποια τοπικά ΜΜΕ κατασκευάζουν μια "επικαιρότητα" που στοχοποιεί και μέσω εμού, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους ερευνητικούς του θεσμούς, το επιστημονικό του κύρος, καθώς και τα πρόσωπα που πιστά το υπηρετούν», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του κ. Παλληκάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια