Ισχυρή καταιγίδα έριξε το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών



Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδίδεται η αεροπορική τραγωδία στις ακτές του Λιβάνου. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, αλλά εκφράζονται φόβοι πως και οι 90 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Διάφορες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος, έχουν στείλει ομάδες διάσωσης, καθώς επίσης και εναέρια μέσα, αλλά προς το παρόν μόνο συντρίμμια έχουν ανασυρθεί.

Ο υπουργός Αμυνας του Λιβάνου Ελίας Μουρ υποστήριξε πως, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δυστύχημα οφείλεται στην καταιγίδα που είχε ξεσπάσει εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τα ακριβή αίτια της τραγωδίας θα εξακριβωθούν όταν εντοπιστούν και ελεγχθούν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.

Συγγενείς των επιβαινόντων άκουσαν εξοργισμένοι τον Λιβανέζο υπουργό να μιλά για «δυσμενείς καιρικές συνθήκες», ζητώντας απαντήσεις στο γιατί δόθηκε άδεια απογείωσης.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.

Σε αυτό επέβαιναν 90 άτομα (83 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα). Ήδη, έχουν περισυλλεγεί οι σοροί τουλάχιστον 24 θυμάτων, ενώ έχουν βρεθεί τμήματα του αεροπλάνου και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως καθίσματα και βαλίτσες.

Οι 54 από τους επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες, Βρετανοί, Καναδοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Ιρακινοί και Σύροι υπήκοοι. Μεταξύ αυτών ήταν και η σύζυγος του Γάλλου πρεσβευτή στη Βηρυτό, Ντενί Πιετόν, Μάρλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια