Νέα απαγγελία κατηγορίας στον Ζακ Σιράκ



Νέα απαγγελία κατηγορίας στον Ζακ Σιράκ

Για "δωροδοκία σε σχέση με επτά θέσεις εργασίας" κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ ο οποίος εξετάστηκε από δικαστήριο του Παρισιού για μια υπόθεση διαφθοράς, και συγκεκριμένα για μια δεύτερη υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας στο κόμμα του οποίου ηγείτο.

Στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας απαγγέλθηκε κατηγορία για "δωροδοκία σε σχέση με επτά θέσεις εργασίας" από τον Ζακ Γκαζό δικαστή της περιοχής Ναντέρ, στο δυτικό Παρίσι, εξήγησε ο δικηγόρος του.

Η εξέταση επικεντρώθηκε σε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, την εποχή που ο Σιράκ ήταν δήμαρχος Παρισιού είχε συμπεριλάβει στο μισθολόγιο των δημοτικών υπαλλήλων επτά άτομα προσκείμενα στο τότε νεογκωλικό κόμμα RPR, ενώ ο δήμος, συγκεκριμένα το γραφείο του δημάρχου μισθοδοτούσε αυτές τις εικονικές θέσεις εργασίας.

Η εξέταση διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία του Μεσολαβητή της Δημοκρατίας, στο Παρίσι, "έναν ουδέτερο χώρο", εξήγησε ο δικηγόρος του Ζαν Βέιλ. "Η συνάντηση διήρκησε 20 λεπτά, ο δικαστής δεν του έθεσε καμιά ερώτηση", πρόσθεσε.

Ο 77χρονος Ζακ Σιράκ παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη στα τέλη Οκτωβρίου για μια άλλη υπόθεση εικονικών θέσεων εργασίας στην πόλη του Παρισιού, της οποίας ήταν δήμαρχος από το 1977 έως το 1995. Ως αρχηγός του κράτους προστατευόταν από την προεδρική ασυλία επί 12 χρόνια (1995-2007).

Ο Ζακ Σιράκ αρνείται ότι προέβη σε οιαδήποτε παρατυπία.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο πρώην πρόεδρος "υπενθυμίζει ότι είχε ήδη απαντήσει τον Ιούλιο του 2007 σε ερωτήσεις που αφορούν τις επτά θέσεις εργασίας και κανένα νέο στοιχείο δεν υπήρξε έκτοτε".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια