Η Ισπανία περιμένει χτύπημα της ΕΤΑ

Έντονους φόβους για θεαματικό τρομοκρατικό χτύπημα της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ την περίοδο που η Ισπανία θα ασκεί την προεδρία της ΕΕ, εκφράζει η ισπανική κυβέρνηση.

"Η ΕΤΑ δεν μπορεί να κρατηθεί έξω από τέτοιου είδους διεθνείς ευκαιρίες" δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπακάλμπα, σε συνέντευξή του στην Εουσκάντι (Χώρα των Βάσκων), έπειτα από σύσκεψή του με τοπικούς αστυνομικούς παράγοντες για το πώς θα αποτραπούν τέτοια πλήγματα.

"Δεδομένης της αδυναμίας και της εσωτερικής διχόνοιας στην ΕΤΑ, η οργάνωση δεν πρόκειται να περιορισθεί σε μία συνηθισμένη πράξη" ανέφερε. Και πρόσθεσε: "Αυτό μας οδηγεί να αυξήσουμε την εγρήγορσή μας, να σκεπτόμασθε πως η ΕΤΑ ενδέχεται να εξετάζει μία θεαματική επίθεση για να γίνει ορατή κατά τη διάρκεια της 6μηνης προεδρίας της ΕΕ".

"Αυτό μας κάνει να θεωρούμε ότι μπορεί να οργανώσει μία απαγωγή, διότι αυτή είναι αναμφίβολα μία πράξη θεαματική, που θα μπορούσε να στρέψει προς αυτήν την προσοχή που στερείται τελευταία και η οποία δεν θα της προκαλούσε εσωτερικά προβλήματα" και θα "αποδείξει στους οπαδούς της την εμφανή της δύναμη" τόνισε ο Ρουμπακάλμπα.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από 1η Ιανουαρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια