Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής η προκήρυξη

Στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται το κείμενο της προκήρυξης που δημοσιεύθηκε χθες βράδυ σε ιστοσελίδα και το οποίο συνυπογράφουν η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», αναλαμβάνοντας από κοινού την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι η προκήρυξη εξετάζεται με μεγάλη σοβαρότητα δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» - οργάνωση η οποία δεν αμφισβητείται ότι είναι πίσω από την επίθεση- αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση ενός τόσο εξελιγμένου εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με τη συνεργασία των «Πυρήνων» με την «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» εγκαινιάζεται μια νέα εποχή τρομοκρατικών ενεργειών.

«Το εύρος των υλικών καταστροφών προκλήθηκε από αναβαθμισμένο εκρηκτικό μηχανισμό ενώ η ίδια εκρηκτική ύλη θα χρησιμοποιείται και στο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή η αναβάθμιση», συνεχίζει το κείμενο, «ήταν προϊόν συνεργασίας πυρήνα μας και συντρόφων στο πλαίσιο της επαναστατικής εξέλιξης. Ο χρόνος που δόθηκε για την εκκένωση του κτιρίου καθορίστηκε εν γνώσει του πλήθους και των δυνάμεων που διαθέτει η αστυνομία στην γύρω περιοχή. Στο μέλλον ανάλογα με την γεωγραφική χωροταξία κάθε σημείου θα ορίζουμε το χρονικό περιθώριο. Στόχος μας είναι οι υλικές ζημιές και επισημαίνεται στην αστυνομία να πραγματοποιεί εγκαίρως την εκκένωση του εκάστοτε σημείου».

Και η προκήρυξη καταλήγει: «Εχουμε πόλεμο απέναντι στην αλλοτρίωση και σε όλα όσα πρεσβεύει αυτή η κοινωνία. Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια