Μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας στο internet προαναγγέλλει...

Νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών προϊόντων -τραγουδιών, βίντεο και βιβλίων- μέσω του διαδικτύου προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Παράλληλα, προέτρεψε δημιουργούς και επιχειρήσεις να ανεβάσουν τα έργα τους στο διαδίκτυο, ώστε να είναι προσβάσιμα με νόμιμο τρόπο.

"Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε από την πλευρά μας την αποτελεσματικότερη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας", δήλωσε ο υπουργός. Κάλεσε τους άμεσα ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τη διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής νομοθετικής λύσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεθόδους που υιοθέτησαν άλλες χώρες.

"Παράλληλα όμως, οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να θίγει τη δυνατότητα των πολιτών σε νόμιμη πρόσβαση στα έργα του πολιτισμού. Δυνατότητα που προϋποθέτει τα έργα να είναι διαθέσιμα με νόμιμο τρόπο στο διαδίκτυο. Έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτιστικών έργων του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού δεν είναι διαθέσιμο σε όποιον θέλει να έχει νόμιμη πρόσβαση", πρόσθεσε ο Π. Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια