Δεν θα αντέξει ο παρακαμπτήριος της Λάρισας


O παραλιακός άξονας της Λάρισας, ο ένας από τους τρεις εναλλακτικούς δρόμους που όρισε το υπουργείοΥποδομών να δεχτεί το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου μετά την φονική κατολίσθηση στα Τέμπτη, κυριολεκτικά δεν θα αντέξει το βάρος!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΝewsIt.gr, ο παραλιακός άξονας : Λάρισας - Αγιάς – Αγιόκαμπου – Στομίου, πριν από 2 εβδομάδες είχε υποστεί σοβορότατες ζημιές από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα σήμερα οι τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: αν περάσουν τόσα αυτοκίνητα ο δρόμος δεν θα αντέξει!

Πριν από δυο εβδομάδες, όταν δηλαδή πνίγηκε η περιοχή από έντονες βροχοπτώσεις, τόσο η στάθμη του νερού της βροχής, αλλά και της θάλασσας, πλημμύρισαν τον δρόμο, με αποτέλεσμα ο τοίχος αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του καθημερινά να υποχωρούν.

Έτσι και αλλιώς, λένε οι ντόπιοι, ο δρόμος ήταν για χρόνια … απόδειξη σοβαρής κακοτεχνίας, με 10 πόντους φλούδας ασφάλτου και από κάτω…χώμα! Με τις πρόσφατες πλημμύρες ο παραλιακός άξονας ήδη παρουσίασε τέτοιες σοβαρές φθορές, που σε κάποια σημεία του ήδη… το χώμα υποχωρεί!
Αν και οι τοπικοί φορείς, σε έκτατη συνεδρίαση, έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, λαμβάνοντας μέτρα και σχεδιασμό για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην εν λόγω παρακαμπτήρια οδό, ωστόσο δυο είναι τα βασικά ερωτήματα:

* αν ο δρόμος θα αντέξει το… βάρος του τεράστιου κύματος των παραθεριστών που αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες,
* και, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται στην περιοχή της επόμενες ημέρες, αν πνίξουν και πάλι την παραλιακή οδό της Λάρισας, με χιλιάδες πλέον οδηγούς να την…διανύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια