Σκοτώθηκε ο καπετάνιος του Αχιλλέα Καραμανλή
axill
Τραγικό θάνατο βρήκε τη Δευτέρα (14/7) ο 74χρονος ναυτικός, Γιώργος Μακρουλάκης που εργαζόταν αν και συνταξιούχος ως καπετάνιος στο σκάφος αναψυχής "Aquarella" του πρώην υπουργού και Σερραίου βουλευτή, Αχιλλέα Καραμανλή. Ο 74χρονος κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/12) στο νεκροταφείο του Σχιστού.
Όπως αποκάλυψε (17/12) η zougla.gr o άτυχος άνδρας έπεσε από το σκάφος την ώρα που αυτό βρισκόταν για συντήρηση στο Ναυπηγείο Κυνοσούρας Α.Ε. στη Σαλαμίνα, καθώς προσπαθούσε να επισκευάσει τα κλειδιά της άγκυρας. Η πτώση από ύψος τριών μέτρων στάθηκε τελικά μοιραία για την ζωή του, καθώς τελικά εξέπνευσε, βαρύτατα τραυματισμένος, μερικές ώρες αργότερα.
Αρχικά ο άτυχος καπετάνιος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας, όμως η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή -γι’ αυτό και μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στο Τζάνειο Νοσοκομείο. “Ουδείς από τους υπεύθυνους του Ναυπηγείου Κυνοσούρας που είχαν την ευθύνη (καθώς το ατύχημα έγινε μέσα στις εγκαταστάσεις τους) έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει, ως όφειλε, το Λιμεναρχείο” αναφέρει χαρακτηριστικά η zougla.gr, που επικοινώνησε με το πολιτικό γραφείο του Αχιλλέα Καραμανλή και τον συνεργάτη του κ. Γιάννη Στυλιανό.
Στο ερώτημά, εάν συνέβη δυστύχημα τέτοιο σε σκάφος ιδιοκτησίας του πρώην βουλευτή, η απάντηση του κ. Στυλιανού ήταν αποστομωτική: “Δεν ξέρω τίποτα, δεν έχω τίποτα να σας πω, επικοινωνήστε με την Mantinia Shipping Company A.E. και τον νομικό σύμβουλό της κ. Γιάννη Ζαρκάδη στο 2104295050”.
Η δημοσιογράφος επικοινώνησε δεκάδες φορές με τη συγκεκριμένη εταιρεία, της οποίας ο Αχιλλέας Καραμανλής είναι ένας εκ των συνιδρυτών της, αλλά δεν κατάφερε να μιλήσει με το νομικό εκπρόσωπο.
Το πρωί της Πέμπτης (17/12) ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Κώστας Γιαλελής, επικοινώνησε με τη zougla.gr και επιβεβαίωσε το δυστύχημα στο Ναυπηγείο Κυνοσούρας Α.Ε. Λέγοντας πως η ενημέρωση απο τους εκεί υπευθύνους στις λιμενικές Αρχές έγινε μετά από πολυήμερη καθυστέρηση, κάτι που δεν συνηθίζεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης για να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου ναυτικού.
“Σε κάποιους μπορεί να φαντάζει ως ένα συνηθισμένο εργατικό δυστύχημα, το γεγονός όμως ότι συνέβη σε σκάφος ιδιοκτησίας του θείου του πρώην πρωθυπουργού -κάτι που εδώ και μέρες το γραφείο του σκόπιμα προσπαθεί να αποκρύψει- του δίνει άλλη βαρύτητα. Αναρωτιόμαστε: γιατί τόση αλαζονεία” αναφέρει το δημοσίευμα της zougla.gr.
Για την ιστορία, στη μαρίνα της Βούλας είναι πασίγνωστο ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής έκανε τσάρκες στο Αιγαίο με το «Aquarella» σημαίας Παναμά, που είναι ένα ιταλικό σκάφος αναψυχής 17 μέτρων αλουμινένιο, τύπου ishia και με πλήρωμα ένα Φιλιππινέζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια