42 λαθρομεταναστες στο αυτοφωρο

Υπόδικοι με την κατηγορία της εξέγερσης, της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης διακεκριμένης φθοράς, της απόπειρας απόδρασης είναι 42 λαθρομετανάστες της Βέννας που στασίασαν χθες και προχθές στην Ροδόπη πρωταγωνιστώντας στα επεισόδια.Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο δικαστήριο Κομοτηνής, όπου η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί.. Κατά την μεταγωγή τους δεσμεύτηκε σχεδόν η μισή αστυνομική δύναμη της Ροδόπης κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα.

Πάντως πηγές που παρακολουθούν την όλη εξέλιξη μιλούσαν για ανεξήγητη συμπεριφορά των λαθρομεταναστών, που οι περισσότεροι είχαν μέσο όρο κράτησης ένα μήνα από την σύλληψή τους, όταν με τον νόμο που ισχύει παρατάθηκε η κράτηση από τους 3 μήνες που ήταν σε εξάμηνη.


Σε ετοιμότητα είναι όλη η αστυνομική διεύθυνση, θα πει στον «Χρόνο» ο αστυνομικός διευθυντής Δήμος Κοκμοτός, που ενώ βρισκόταν με ατομική άδεια το επίμαχο διήμερο συνέβησαν οι εξεγέρσεις και όλα τα περιστατικά κι επέστρεψε εσπευσμένα, ενημερώθηκε και έδωσε τις δέουσες εντολές.

Το αίσθημα που ακούγεται συνεχώς μέσα από τους θαλάμους κράτησης «ελευθερία», «ελευθερία», δεν μπορεί να ισχύσει άμεσα γιατί σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προσαρμοστούμε εμείς στην θέλησή τους, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν οι ίδιοι στο Νόμο που ισχύει. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και για όποιες ενέργειες έκνομες διαπράττουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια