Το Ιράν εκτόξευσε διαστημικό πύραυλο

Πετυχημένη δοκιμή διαστημικού πυραύλου πραγματοποίησε το Ιράν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο πύραυλος Kavoshgar 3 μπορεί να μεταφέρει δορυφόρο. Η πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην επέτειο της Ισλαμικής επανάστασης αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες της Δύσης για την πυραυλική τεχνολογία της Τεχεράνης και την πιθανή σχέση της με το πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ουάσιγκτον διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ιράνού πρόεδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ότι διεξάγονται συζητήσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων των δύο κρατών. Ο πρόεδρος του Ιράν πρότεινε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απελευθερώσει τρεις Ιρανούς κρατούμενους, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση τριών Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στην Τεχεράνη.

Σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση, ο Μ.Αχμαντινετζάντ είπε ότι έχουν ήδη διεξαχθεί κάποιες διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των κρατουμένων, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι διαπραγματεύσεις γίνονται απευθείας με Αμερικανούς αξιωματούχους ή με διαμεσολαβητές.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δουν θετικά τα όποια βήματα γίνουν προς την επίλυση του ζητήματος των Αμερικανών κρατουμένων, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια