Ρεκόρ Γκίνες...από ξένους!



-Μετά το σεισμό που έγινε στην Ταϊλάνδη το 1999 βρέθηκε μια γάτα στα συντρίμμια ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει 80 ημέρες πριν. Η γάτα επέζησε και λίγο καιρό μετά έγινε τελείως καλά!

-Ο Αλεχάντρο, ένα μωρό 18 μηνών, έπεσε απ’ το παράθυρο της κουζίνας, απ’ τον έβδομο όροφο, και τα μόνα τραύματα που έπαθε ήταν μια μελανιά και ένα σπασμένο δόντι. Ευτυχώς!!!

-Ο Μάθιου Ντέιπερ με ένα χτύπημα πέτυχε την τρύπα σε γήπεδο του γκολφ από 112 μέτρα απόσταση, όταν ήταν μόνο 5 χρονών.

-Ο Άγγλος Παντ Ντόιλ στις 5 Μαρτίου 2000 κατάφερε να κάνει 650 push ups με αντιστραμμένα τα χέρια του σε μία ώρα.

-Ο Τζον Έβανς ισορρόπησε στο κεφάλι του ένα μισοχαλασμένο Mini Cooper 160κ.για 33 λεπτά στις 24 Μαΐου του 2001.

-Ο Πέρι Γουόκινς κατασκεύασε το χαμηλότερο αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο. Το ύψος του φτάνει τα 6εκ. (από το έδαφος ως την κορυφή) και η απόστασή του από το έδαφος είναι μόνο 2,5εκ.

-Στις 31 Μαρτίου του 2001 ο Άντι Γουάλας με την McLaren F1 στην πίστα δοκιμών της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας έφτασε τα 386,7χμ την ώρα μπαίνοντας έτσι στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

-Ο Ρόμπερτ Ουάντλου ήταν ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο κατά το 1940 όπου πέθανε με ύψος 2,72μ.

Δεύτερος έρχεται ο Ρουντεάνε Σαρμπίνι από την Τυνησία με ύψος 2,34μ.
-Ο μεγαλύτερος πύργος από τραπουλόχαρτα κατασκευάστηκε από τον Μπράιαν Μπέρκ, ο οποίος χρειάστηκε 1200 τράπουλες για να φτιάξει αυτόν τον πύργο που αποτελείται από 127 ορόφους και έχει ύψος 7,4 μέτρα . Ο πύργος έμεινε όρθιος για περίπου 12 ώρες, χωρίς να είναι κολλημένα τα φύλλα του.

-Η Διοικητική φυλακή «Σούπερμαξ» είναι η ασφαλέστερη φυλακή σε όλο τον κόσμο. Είναι εξοπλισμένη με ανιχνευτικές ακτίνες λέιζερ, τηλεκατευθυνόμενες πόρτες και σκυλιά αθόρυβης επίθεσης. Η φυλακή φιλοξενεί μαφιόζους και βομβιστές.

-Ένας απ’ τους πιο σημαντικούς πίνακες, το πορτρέτο της Μόνα Λίζα, είχε κλαπεί. Εξαφανίστηκε απ’ το Λούβρο στις 21 Αυγούστου του 1911 αλλά ξαναβρέθηκε στην Περούτζια της Ιταλίας το 1913.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια