Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο από τον καρκίνο


Γνωρίζετε ότι η κατανάλωση μόλις εκατό γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο από τον καρκίνο; Μάλιστα, η αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βιταμινών πολλαπλασιάζεται αν «θυσιάζετε» λίγη ώρα από το καθημερινό πρόγραμμα σας για το αγαπημένο σας άθλημα ή για ένα περίπατο.Σύμφωνα με τους Βούλγαρους ειδικούς, ο καρκίνος των πνευμόνων καταλαμβάνει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις ασθένειες που προσβάλουν τους άνδρες, καθώς οι Βούλγαροι είναι από τους πιο μανιώδεις καπνιστές στην ΕΕ. Η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει με μέτρα περιορισμού του καπνίσματος, που υιοθετεί η Σόφια, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως κράτος-μέλος της ΕΕ.Η γήρανση του πληθυσμού, η ανθυγιεινή διατροφή, το άγχος, η απουσία εθνικού προγράμματος έγκυρης πρόβλεψης της ασθένειας έχουν ως συνέπεια ο καρκίνος να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στη Βουλγαρία. Ο αριθμός των καρκινοπαθών αυξήθηκε κατά 2% αυτό το χρόνο, ενώ στον αριθμό των 230.000 αρρώστων προστέθηκαν άλλοι 34.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια