Η πρώτη μονομαχία Παπανδρέου-Σαμαρά




Η πρώτη μονομαχία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010 που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει και πάλι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου για αναβολή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και θα επαναλάβει ότι «θα δράσουμε τώρα και θα δράσουμε αποφασιστικά». Θα κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι όχι μόνο οδήγησε την οικονομία σε αυτή την τραγική κατάσταση, αλλά παραπλάνησε και τον ελληνικό λαό και τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ γνώριζε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ασκήσει σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξει την κυβέρνηση στα σημεία που συμφωνεί και θα παρουσιάσει τη δική του οικονομική πρόταση για διέξοδο από την κρίση.

Πάντως, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς γνωρίζουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα των 30 ημερών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αφού στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να εξειδικεύσει τα μέτρα που θα λάβει, να καταθέσει το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας και να πείσει τις αγορές για την πρόθεσή της να θέσει υπό έλεγχο έσοδα και δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια