ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χρήστος Λαμπράκης, πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), μετά από πολυήμερη νοσηλεία του λόγω επιπλοκής που παρουσιάστηκε μετά από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα.

Ο 76χρονος πρόεδρος του ΔΟΛ είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς είχε και στο παρελθόν αντιμετωπίσει προβλήματα στο καρδιοαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα: Τον Οκτώβριο του 2000, εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με μικροβιακή ενδοκαρδίτιδα, η οποία είχε προσβάλει τη μιτροειδή βαλβίδα, ενώ ακολούθως είχε νοσηλευθεί και στο νοσοκομείο Johns Hopkins των ΗΠΑ, ενώ δύο χρόνια αργότερα νοσηλεύθηκε στον "Ευαγγελισμό" ύστερα από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και ήταν γιος του Δημητρίου Λαμπράκη, εκδότη του "Βήματος", των "Νέων" και του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" και ιδρυτή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Από το 1954 μέχρι το 1957 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" και Διευθυντής του περιοδικού "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ". Το 1957 ανέλαβε τη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση του Οργανισμού Λαμπράκη. Από το 1970 οπότε ο ΔΟΛ έγινε ανώνυμη εταιρεία ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και του Ιδρύματος Λαμπράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε τα σχόλια σας κόσμια